Politic

Primăria Siliştea a rămas fără viceprimar. Marinel Stoica a pierdut procesul cu ANI şi a fost demis

Marinel Stoica, viceprimarul Comunei Siliştea, a fost demis din funcţie, după ce a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, decizia fiind una definitivă. Acesta a intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate încă din anul 2013, când inspectorii de integritate au constatat starea de incompatibilitate în cazul mai multor aleşi locali, printre care viceprimarul comunei Siliştea. Potrivit ANI, acesta ar fi ocupat, în perioada 22 mai – 9 noiembrie 2013, funcţia de viceprimar cât şi pe cea de reprezentant în AGA la SC Prestări Servicii Siliştea SRL, încălcând astfel regimului juridic al incompatibilităţilor, ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi, contrar prevederilor art. 87, alin (1), lit. d), f) şi g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar şi viceprimar […] este incompatibilă cu: funcţia de […] administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale […]; funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local […]; calitatea de comerciant persoană fizică […]”.

Potrivit primarului Marin Alexandru, Consiliul Local Siliştea va alege un nou viceprimar în perioada următoare, însă , decoamdată, nu se ştie care dintre cei 11 consilieri va fi ales pentru a prelua funcţia.

„Viceprimarul are o sentinţă definitivă, a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate şi a fost demis din funcţie. Deocamdată nu pot să spun nici când va fi ales un nou viceprimar, nici care dintre consilierii locali de la Siliştea va fi ales în funcţie, însă este cert că Marinel Stoica a fost demis de Consiliul Local”, a precizat Marin Alexandru, primarul Comunei Siliştea.

La alegerile locale din iunie, opt din cei 11 consilieri ai Consiliului Local Siliştea au revenit PSD, doi au revenit PNL, iar unul a fost câştigat de PMP, astfel că viitorul viceprimar va veni, cel mai probabil, tot din rândul consilierilor PSD. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.