Social

Primăria Roșiorii de Vede – la al doilea proiect finanțat din fonduri europene pentru servicii medicale de calitate

Contractul de finanțare a proiectului „Dotarea ambulatoriului de specialitate din municipiul Roșiorii de Vede”, a fost semnat de către primarul Municipiului Roșiorii de Vede, Valerică Gheorghe Cîrciumaru, și secretarul de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației, Adrian Ionuț Gâdea, în cadrul unei ceremonii dedicată acestui eveniment desfășurată joi, 24 octombrie 2019, la sediul primăriei municipiului.

Momentul semnării contractului de finanțare reprezintă startul unei operațiuni ce vizează dezvoltarea infrastructurii sanitare din Roșiorii de Vede și facilitarea accesul populației la servicii medicale nespitalicești prin creșterea calității serviciilor oferite în cadrul ambulatoriului de specialitate dotat, precum și  asigurarea de condiții propice desfășurării actului medical pentru angajații Spitalului Municipal „Caritas” din structura căruia face parte ambulatoriul de specialitate.

Proiectul, care dispune de o alocare de 10.705.169,39 lei, este finanțat din fonduri europene în cadrul Axei prioritate 8. Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale. Prioritatea de investiţii 8.1: Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale – Operațiunea 8.1.A: Ambulatorii.

Obiectivul principal constă în dotarea ambulatoriului de specialitate cu 115 aparate de ultimă generație pentru: Laborator analize medicale, Laborator BFT, Laborator radiologie și imagistică medicală, Cabinet Oncologie medicală, Cabinet Reumatologie, Cabinet Ortopedie-Traumatologie, Cabinet Chirurgie, Cabinet Medicină internă, Cabinet Obstretică-ginecologie, Cabinet Psihiatrie pediatrică, Cabinet Oftalmologie, Cabinet ORL, Cabinet Cardiologie, Cabinet Neurologie, Cabinet Ortodonție și ortopedie buco-facială.

Primăria Municipiului Roșiorii de Vede, pentru îmbunătăţirea calităţii infrastructurii medicale, mai are deja în derulare un alt proiect care vizează reabilitarea termică a Spitalului municipal „Caritas”, acesta având o valoare totală de 13.351.446, 35 lei.

Perioada de implementare este de 24 de luni.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.