Politic

Primăria Călmăţuiu a primit două miliarde pentru plata arieratelor şi cheltuielilor de dezvoltare

Întruniţi în şedinţă de lucru joi, 28 iunie, consilierii judeţeni au adoptat, cu unanimitate de voturi, roiectul de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Teleorman nr. 3 din 15 ianuarie 2018 privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei din impozitul pe venit, pentru echilibrarea bugetelor locale, pe anul 2018 și estimările pentru anii 2019-2021.

Concret, Primăria Călmăţuiu, una dintre unităţile administrativ teritoriale care nu au primit sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, a rămas fără bani pentru plata arieratelor şi cheltuielilor de dezvoltare, astfel că primarul s-a văzut nevoit să bată la uşa Consiliului Judeţean pentru remedierea situaţiei.

„Prin adresa nr.1665 din 05.06.2018, Primăria Călmăţuiu solicită un sprijin financiar de 200 de mii de lei pentru plata arieratelor şi a cheltuielilor de dezvoltare. Având în vedere că, potrivit anexei nr.8 la Legea nr.2/2018 a bugetului de stat pe anul 2018, există unităţi administrativ-teritoriale care nu au primit sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, deoarece  în componenţa excedentului înregistrat la 31 decembrie 2016 existau sume destinate implementării  proiectelor ce beneficiază de finanţare din fonduri externe nerambursabile, prin adresa nr.6.149 din 8 iunie 2018, Consiliul Judeţean Teleorman a solicitat primăriilor de oraşe şi municipii dacă au posibilitatea  disponibilizării sumei de 200 mii lei din sumele repartizate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr.3/2018”, se arată în expunerea de mtoive a proiectului de lege.

În actul administrativ se arată că, în urma adreselor trimise de conducerea Consiliului Judeţean primăriilor din judeţ, numai Primăria Roşiorii de Vede a confirmat posibilitatea disponibilizării sumei de 200 mii lei, cu condiţia recuperării sumei la prima rectificare a bugetului de stat pe anul 2018.

Prin urmare, aleşii judeţeni au aprobat, în şedinţa de joi, 28 iunie, diminuarea cu două miliarde de lei a sumei repartizate, prin Hotărârea Consiliului Județean Teleorman nr. 3 din 15 ianuarie 2018, municipiului Roşiorii de Vede şi majorarea cu sumei repartizate unităţii administrativ-teritoriale Călmăţuiu. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.