Social

Primăria Alexandria vrea să limiteze numărul câinilor şi pisicilor de companie

Numeroasele reclamaţii şi sugestii venite din partea alexăndrenilor la Serviciul Sanitar Veterinar din cadrul Primăriei Alexandria privind deranjul pe care îl provoacă animalele de companie, în special câinii şi pisicile, crescute atât în apartamente, cât şi în curţi au determinat autorităţile să propună o modificare a Regulamentului de convieţuire socială în municipiul Alexandria aprobat şi, cel puţin teoretic, intrat în vigoare la începutul lunii iunie 2011. Potrivit directorului executiv al Direcţiei Administraţie Publică Locală din cadrul Primăriei Alexandria, Rodica Baicu, modificarea priveşte un singur articol din documentul menţionat, respectiv art. 151 privind deţinerea animalelor de companie. Mai precis, se propune limitarea numărului de animale de companie (câini şi pisici) la maxim două exemplare din fiecare categorie în gospodăriile personale de la bloc şi maxim câte trei în gospodăriile personale la casele cu curte, deoarece, spun reprezentanţii primăriei, “existenţa mai multor animale de companie într-o gospodărie poate antrena efecte negative ca deranj prin zgomot, miros insuportabil, pericol de muşcături şi contractarea diverselor boli de către oameni”.

Dând curs reclamaţiilor venite din partea alexăndrenilor deranjaţi de câinii şi pisicile vecinilor, reprezentanţii Serviciului Sanitar Veterinar au constatat că 145 de gospodării personale de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ deţin între 3 şi 15 câini. Conform Regulamentului de convieţuire socială, crescătorii de animale de companie au nevoie de acordul asociaţiei de locatari şi acordul locatarilor limitrofi, prevedere care rămâne valabilă.

Proiectul de hotărâre privind modificarea Regulamentului de convieţuire socială în municipiul Alexandria care a fost supus dezbaterii publice şi urmează a fi aprobat în consiliul local. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.