Sport

Primăria Alexandria ar putea înființa un club sportiv municipal

După modelul altor autorități locale, Primăria Alexandria are în plan, fără o determinare temporală certă însă, înființarea unui Club Sportiv Municipal. La momentul actual, se caută soluții legale pentru finanțarea și susținerea unui astfel de proiect de amploare sportivă, în municipiul reședință de județ.

Primăria și Consiliul Local Alexandria consideră că un astfel de club ar putea fi un beneficiu real pentru oraș, copiii, în special, putându-se iniția în discipline sportive care, eventual, să îi transporte apoi spre zona de performanță și chiar profesionalism.

Înainte de lansarea CSM Alexandria, se vor efectua studii de specialitate în ceea ce privește interesul alexăndrinenilor pentru sport. În funcție de acest aspect, dar și de existența secțiilor sportive la alte cluburi din Alexandria, pentru a se evita dublajul unora, se va lua decizia potrivit căreia unele discipline sportive vor fi incluse în Certificatul de Identitate Sportivă.

De-a lungul anilor, Primăria și Consiliul Local Alexandria s-au remarcat ca instituții care au susținut, prin diverse forme de asociere, sportul de masă și de performanță, din Alexandria. În momentul de față, echipele de fotbal FCM Alexandria sunt finanțate de la bugetul local, dar și alte activități sportive, pe bază de proiecte, beneficiază de banii alocați sportului, la Primăria Municipiului Alexandria. Anual, la Zilele Alexandriei, sportul are loc de cinste în programul manifestărilor, fiind organizate competiții de fotbal, tenis, înot, tenis de masă, fotbal-tenis, baschet, table, pescuit sportiv, cros, motocros și așa mai departe.

Ideea înființării CSM Alexandria este puternic susținută de către primarul în exercițiu, Victor Drăgușin, dar și de către viceprimarii Augustin Ioan și Gică Anghel, precum și de consilierii locali. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.