Social

Primăria Alexandria acordă sprijin persoanelor izolate

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Alexandria a aprobat luni, 23 martie 2020, o Hotărâre privind modalitatea de sprijinire a persoanelor aflate în izolare. Potrivit Hotărârii adoptate, persoanele izolate care au venituri peste suma de 600 lei/lună/persoană singură sau peste 500 lei/lună/membru de familie îşi vor suporta cheltuielile de strictă necesitate pe perioada izolării la domiciliu din veniturile proprii. Cumpărăturile precum şi plata facturilor la utilităţi vor fi efectuate de asistenţi sociali, cu banii puşi la dispoziţie de solicitant.

În cazul persoanelor care nu au venituri sau au venituri mai mici decât cuantumurile prevăzute mai sus, sprijinul din partea municipalităţii constă în: acordarea a două mese/zi, preparate la cantina de ajutor social, pastă de dinţi, săpun, hârtie igienică, apă, toate acestea fiind distribuite de asistenţi sociali.

Hotărârea CLSU mai prevede că medicamentele vor fi distribuite doar pe baza reteţelor emise de medicii de familie. Prin procedura internă, Direcţia de Asistenţă Socială va stabili modalitatea de ridicare a reţetelor.

Persoanele aflate în autoizolare vor solicita sprijinul la numărul de telefon: 0800/801986, (0764161615 whatsapp) număr unic având convorbirile înregistrate.

Solicitanţii vor răspunde la un chestionar adresat de către dispecer. Chestionarul va cuprinde date cu privire la:  numele şi prenumele persoanei care a apelat numărul de telefon, precum şi adresa; numele şi prenumele persoanelor aflate în autoizolare, precum şi adresa acestora; date cu privire la situaţia locativă a solicitanţilor care doresc sprijin; CNP –ul acestora; cunatumul veniturilor/persoană; nr. de telefon al persoanelor. Dispecerul va face cunoscut persoanelor solicitante faptul că veniturile vor fi verificate în baza de date a ANAF şi Casa de Pensii, iar dacă vor fi neconcordanțe, măsura de sprijinire va fi sistată, sumele de bani de care a beneficiat vor fi returnate şi se va depune plângere penală pentru “Fals în declaraţii” conform art. 326, Cod penal.

La finalizarea apelului între dispecer şi solicitant, dispecerul va transmite de îndată datele de contact către Direcţia de Asistenţă Socială Alexandria.

La finalul fiecărei zi de lucru, dispecerul va întocmi o situaţie centralizată şi o va înainta Direcţiei Taxe şi Impozite Locale în vederea verificării veniturilor în baza de date a ANAF şi Casa de Pensii. Rezultatul verificărilor va fi comunicat de îndată Direcţia de Asistenţă Socială Alexandria.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.