Eveniment

Prima zăpadă în Teleorman i-a prins pe şoferi fără cauciucuri de iarnă, pe drumari fără necesarul de utilaje şi pe CEZ cu 8 localităţi rurale fără electricitate

Anunţată cu cel puţin două zile înainte, prima zăpadă, în Teleorman n-a stârnit un prea mare interes decât în rândul şoferilor, cei care sâmbătă au luat cu asalt unităţile de vulcanizare pentru a-şi schimba caucicurile de vară cu cele de iarnă. Aşa, de pildă, în Alexandria, la fiecare atelier de vulcanizare erau cel puţin 20-30 de șoferi la coadă şi tot atâţia care cereau programare pentru duminică. S-a stat la coadă şi câte 5-6 ore, iar sâmbătă după amiază au fost chiar şi unele certuri între cei prezenţi. Alţii au renunţat şi au plecat, cu speranţa că nu va veni zăpada sau că nu vor fi opriți în trafic de către poliția rutieră. Printre cele mai aglomerate puncte au fost atelierele de pe strada Libertăţii, cele de la calea ferată din colţul cu strada Brîncoveanu, de pe şoseaua Turnu Măgurele, precum și cele de pe str. Dunării, la ieșirea spre Poroschia. Aceeași aglomeraţie a fot şi în mediul rural, unde numărul atelierelor de vulcanizare nu au făcut față solicitărilor. Sigur, până la urmă, unităţile respective nu au nicio vină, şoferii trebuia să-şi ia măsuri de prevedere şi să înlocuiască din timp cauciucurile de vară cu cele de iarnă.

Prima zăpadă a pus unele probleme şi drumarilor, duminică noaptea spre luni. De altfel, luni de dimineaţă au fost unele probleme pe mai multe drumuri naţionale şi judeţene din zona Lăceni, Botoroaga -Videle, Scrioaştea – Balaci, Piatra – Turnu Măgurele, Viişoara – Suhaia, Zimnicea – Pietroşani, Videle – Blejeşti – Siliștea – Slăveşti şi altele, pe care utilajele de deszăpezire au ajuns după ora 8.00, la lumina zilei sau, efectiv, când ninsoarea a stat. S-a dat, într-adevăr, cu sare şi nisip în mai multe zone după aceeaşi metodă, cu lopata. Pe toate aceste drumuri continuă să se circule în condiţii de iarnă şi probabil aşa va fi până marţi, miercuri, când se anunţă o oarecare încălzire a vremii.

În ce priveşte oraşele, în toate, deszăpezirea a început din centru spre margini. Ca de obicei însă, străzile laterale au rămas nedeszăpezite cu speranţa că ninsoarea se va opri, ceea ce, de altfel, s-a şi întâmplat.

Nici alimentarea cu energie electrică n-a funcţionat în toate localităţile şi la toţi consumatorii, chiar dacă nu a fost viscol, curentul s-a întrerupt în 8 comune, în aproape toate după miezul nopţi. Luni dimineaţă, trei echipe de intervenţiie de la CEZ au început remedierea defecţiunilor. Din păcate însă, nu au putut face faţă în timp cât mai scurt, o parte din acestea intrând în noaptea de luni spre marţi tot în întuneric. Oamenii speră însă că CEZ va suplimenta echipele de intervenţie şi toate comunele vor fi din nou alimentate cu electricitate până marţi dimineaţă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.