Social

În prima jumătate a lunii noiembrie, la DSP vor ajunge noi doze de vaccin hexavalent – Hexacima

De ceva timp, la nivelul județului Teleorman, mai mulți copii care aveau nevoie de vaccinarea cu vaccin hexavalent, bebeluși sub un an, au rămas neimunizați din cauza lipsei dozelor de vaccin necesare imunizării din cabinetele medicilor de familie.

O parte dintre părinții copiilor care nu au putut fi vaccinați în rețeaua națională au ales să cumpere vaccinurile din farmacii, alții însă nu au avut această posibilitate, iar copiii lor au rămas restanți la vaccinare.

Situația se va schimba de luna viitoare, când noi doze de vaccin vor sosi în județ. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Teleorman, Ministerul Sănătăţii a încheiat un nou contract de furnizare a unei cantităţi de 255.000 doze de vaccin hexavalent – HEXACIMA, cu furnizorul CN Unifarm SA și începând cu data de 07.10.2016 se va livra prima tranşă de vaccin, respectiv 115.000 doze.

Conducerea DSP Teleorman estimează că, în jurul datei de 12 octombrie 2016, dozele de vaccin se vor afla la sediul Direcţiei de Sănătate Publică.

În acest sens, directorul DSP Teleorman, Mioara Comana, le adresează o rugăminte colaboratorilor DSP, în care precizează că “medicii de familie din judeţ să actualizeze listele cu copiii restanţieri la vaccinarea cu vaccin hexavalent, cât şi cu cei eligibili la vaccinare. Menţionăm, de asemenea, că vom anunţa în timp util modul de distribuire a vaccinului”. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.