Social

Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare se apropie de final. Mai puţin de 2000 de copii au fost înscrişi în Teleorman până la această dată

Monica DUMITRESCU

Termenul-limită până la care părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii în prima etapă este joi, 16 martie, inclusiv. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ în care părintele doreşte înscrierea copilului. Părintele poate solicita, prin bifarea în cererea-tip de înscriere, ca locul la şcoala de circumscripţie să fie rezervat pentru eventualitatea în care copilul nu este înscris la unitatea de învăţământ pentru care părintele a făcut opţiunea, din lipsă de locuri libere. Validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, în intervalul orar 8:00 – 18:00.

În zilele de 22 şi 23 martie vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi al inspectoratului şcolar judeţean, candidaţii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă. Dacă, după prima etapă, copiii nu sunt cuprinşi în nicio unitate de învăţământ, părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă.

A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24 -30 martie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în data de 6 aprilie. Între 7 şi 13 aprilie, inspectoratul şcolar judeţean va soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, până luni, 13 martie, în unităţile de învăţământ din Teleorman au fost depuse 1841 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare. Aproximativ 300 dintre acestea sunt pentru copii care nu vor împlini vârsta de 6 ani până la 1 septembrie, dar care au primit răspuns favorabil la evaluarea psihosomatică.

În ce priveşte cuprinderea tuturor copiilor de vârstă şcolară în clasa pregătitoare în unităţile de învăţământ din Teleorman nu vor fi probleme, numărul locurilor disponibile fiind mai mult decât suficient. Este posibil, însă, să apară mici probleme la unele şcoli din municipii şi oraşe, în sensul că nu vor fi locuri suficiente pentru numărul mare de cereri din afara circumscripţiei.

Pentru anul şcolar 2017-2018 au fost aprobate 2561 de locuri în clasa pregătitoare în unităţile de învăţământ din Teleorman.

În municipiul Alexandria, ca şi în anii precedenţi, cele mai multe locuri sunt la Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare”, unde vor fi înfiinţate patru clase pregătitoare. La Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” şi la Şcoala Gimnazială nr. 5 vor fi înfiinţate câte trei clase pregătitoare, la Şcoala Gimnazială nr. 7, două clase, în timp ce la şcolile gimnaziale “Alexandru Colfescu” şi nr. 6 vor avea doar câte o clasă.

În municipiul Roşiorii de Vede cele mai multe locuri sunt la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”-trei clase. Şcoala Gimnazială “Zaharia Stancu” înfiinţează două clase pregătitoare, în timp ce la şcolile “Al Depărăţeanu”, “Dan Berindei” şi “Gala Galaction” va fi înfiinţată câte o singură clasă.

În Turnu Măgurele, Liceul Teoretic “Marin Preda” şi Şcoala Gimnazială “Mircea cel Bătrân” înfiinţează câte două clase pregătitoare, iar şcolile nr.2 şi nr. 4, câte o clasă.

Cele două şcoli gimnaziale din Videle au câte două clase pregătitoare pentru anul şcolar 2017-2018. Şi la Zimnicea vor fi înfiinţate patru clase pregătitoare, câte una în fiecare şcoală.

În şcolile din mediul rural se va înfiinţa în general câte o clasă pregătitoare, excepţie făcând doar şcolile din localităţile Prundu, Scrioaştea, Tătărăştii de Sus şi Vârtoapele de Jos unde se vor înfiinţa câte două clase.

Nici anul acesta nu dispare învăţământul simultan, în 34 de localităţi teleormănene, din cauza numărului mic de copii, acesta rămânând în actualitate. Copiii din clasa pregătitoare vor învăţa alături de ceilalţi copii din învăţământul primar. Cei mai puţini copii de clasă pregătitoare vor fi la şcolile din localităţile Vătaşi (2 copii), Zâmbreasca, Cernetu, Liţa, Fântânele, Crângu, Beuca, Merişani (câte 3 copii).

La nivelul judeţului Teleorman, în anul şcolar 2017-2018 va fi înfiinţată o singură clasă pregătitoare cu forma de învăţământ step by step, la Şcoala Gimanzială nr. 4 din municipiul Turnu Măgurele şi două clase pentru învăţămât special, la centrele şcolare de educaţie incluzivă Alexandria şi Roşiorii de Vede.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.