Social

Prima etapă a încrierilor în învăţământul primar s-a încheiat – 2530 de cereri pentru înscrieri în clasa pregătitoare în Teleorman

Monica DUMITRESCU

La finalul primei etape a încrierilor în învăţământul primar, numărul cererilor înregistrate în Teleorman pentru clasa pregătitoare a fost de 2530, mai mic comparativ cu numărul copiilor de vârstă şcolară recenzaţi (2677). Pentru anul şcolar 2014-2015, în unităţile de învăţământ teleormănene sunt disponibile 3356 de locuri, cu aproape 700 mai multe comparativ cu numărul copiilor recenzaţi, astfel că părinţii care nu au completat cererile în prima etapă nu au de ce să îşi facă griji.

La nivel naţional, conform situaţiei centralizate de MEN, până vineri, la ora 20.00, au fost completate 172.664 de cereri, dintre care 136.700 de cereri pentru copii cu vârsta de 6 ani împliniţi înainte de 1 septembrie 2014, iar 35.964, pentru copii care vor împlini 6 ani după 1 septembrie 2014.

În intervalul 21 – 22 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi al inspectoratului şcolar judeţean, lista candidaţilor înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 25 martie – 4 aprilie, iar la 11 aprilie se vor afişa rezultatele finale.

Între 14 şi 18 aprilie, inspectoratul şcolar va soluţiona toate cazurile nerezolvate după a doua etapă de înscriere.

Tot la sfârşitul săptămânii trecute s-a finalizat şi prima etapă a înscrierilor în clasa I în şcolile din circumscripţia de domiciliu a acestora. Pentru părinţii care doresc înscrierea copiilor în alte unităţi de învăţământ decât cele de circumscripţie, MEN a alocat perioada 25 martie – 4 aprilie. În 11 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, vor fi afişate listele finale ale copiilor înscrişi în clasa I.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.