Eveniment

Prima ediţie a Taberei Internaţionale de Pictură, la final/ Lucrările artiştilor, expuse în holul Primăriei Alexandria

Zece artişti din patru ţări, respectiv România, Rusia, Bulgaria şi Germania, au pictat, timp de şapte zile, în cadrul primei ediţii a Taberei Internaţionale de Pictură, organizată de Primăria Nenciuleşti şi Asociaţia Centro Pro Arte Alexandria, prin demers urmărindu-se promovarea satului românesc în afara graniţelor ţării, precum şi crearea unei legături mai strânse între artiştii români şi cei străini.

Tabăra, a cărei deshidere a avut loc joi, 24 mai, la Căminul Cultural de la Nenciuleşti, s-a încheiat cu o expoziţie în cadrul căreia au fost expuse lucrările realizate artiştii din cele patru ţări.

La deschidere expoziţiei găzduită de Primăria Alexandria, în cadrul căreia pot fi admirate lucrările realizate de cei zece artişti, au luat parte prefectul judeţului, Florinel Dumitrescu, managerul Centrului Cultural de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale, Elena Popa, dar şi primarul comunei Nenciuleşti, Gheorghe Ivaşcu.

„Reprezint comunitatea de la Nenciuleşti şi mă aflu aici să spun câteva date despre eveniment. Meritul nu este al nostru, al comunităţii, pentru că noi am fost în planul al doilea. Am ajuns aici datorită artiştilor, şase de peste hotare şi patru din România. Prin acest eveniment am vrut să facem, în primul rând, o promovare a satului românesc, a activităţilor, a tradiţiilor şi a ospitalităţii de care dau dovadă oamenii de la ţară. „, a spus Gheorghe Ivaşcu, primarul comunei care a găzduit tabăra.

Artiştii au fost cazaţi, pe parcursul celor şapte zile, la locuitori din Nenciuleşti şi au putut astfel să ia contact direct cu obiceiurile oamenilor, cu tradiţiile şi preocupările speficice satulu românesc, a mai spus edilul Gheorghe Ivaşcu.

„A fost o tabără un pic deosebită faţă de tot ceea ce s-a realizat până acum. Artiştii au relaţionat direct cu oamenii din sat, au locuit la ei, au mâncat împreună, ceea ce a avut o semnificaţie deosebită pentru ei…  Artiştii sunt din patru ţări, din păcate nu au putut ajunge şi artiştii din Peru, care şi-au dorit să vină, dar programul nu le-a permis, al fel şi artiştilor din Spania”, a precizat Tudor Şerbănescu, cel care a coordonat Tabăra Internaţională de Pictură de la Nenciuleşti. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.