Eveniment

Prima ediţie a Festivalului Mărţişorului s-a încheiat – Daniela Rizea este câştigătoarea Marelui Premiu al festivalului

OLYMPUS DIGITAL CAMERACarmen Dumitrescu

Promovarea tinerilor cu abilităţi artistice constituie, în ultima perioadă, una dintre preocupările cele mai proeminente ale municipalităţii alexăndrene. Practic, tinerilor înzestraţi li se pregătesc mai multe oportunităţi de afirmare, lucru care nu poate decât să-i bucure pe cei care ţin la dezvoltarea, din punct de vedere spiritual, a acestei comunităţi locale. Organizarea unui festival dedicat descoperirii de tinere talente la Alexandria a constituit o iniţiativă a primarului Victor Drăguşin şi a Alexandrei Drăguţ, cea care are  în responsabilitate de mai mult timp Departamentul de Cultură din cadrul Primăriei Alexandria şi a avut ca obiectiv principal acela de a mobiliza talentele locului şi de a susţine interesul local de a promova valori. Ca atare, în cursul zilei de miercuri, în sala mare de şedinţe a Primăriei Alexandria a avut loc prima ediţie a Festivalului Mărţişorului pentru copii, ediţie care a reunit părinţi, cadre didactice şi mai ales copiii interesaţi de muzică uşoară şi populară, unii dintre ei având un real talent în acest domeniu. Evenimentul a fost prezentat de actriţa Adriana Guluţanu, care a încercat să dea o notă cât mai optimistă acestui festival care va deveni, probabil, un reper în seria activităţilor culturale din oraş. În cursul săptămânii trecute a avut loc şi preselecţia pentru acest concurs şi cei mai buni dintre cei mai buni au fost selectaţi pentru a demonstra alexăndrenilor că au motive să fie mândri de valorile şi talentele locale.

Din juriu au făcut parte: Mariana Gusman – profesor,  Vasilichia Grosu – profesor Alexandria, Iulian Tismanaru – profesor Alexandria şi Florin Ologeanu – rapsod popular. Preşedintele juriului a fost Eugen Petre Sandu, conferenţiar universitar doctor la Universitatea din Craiova, departamentul muzică. Un invitat special la eveniment a fost interpretul popular Petrică Mâţu Stoian, care a fost foarte impresionat de talentul celei care a şi câştigat trofeul evenimentului, extrem de talentata Daniela Rizea. La finalul concursului, câştigătorii au primit premii în bani şi trofee. Toţi participanţii s-au bucurat, de altfel, de recunoaştere, organizatorii pregătind diplome şi premii de participare iar Primăria Alexandria va susţine şi va promova în următoarea perioadă de timp pe toţi cei care vor demonstra că au talent muzical.

În ceea ce priveşte câştigătorii evenimentului, marele premiu a fost obţinut de Daniela Rizea, care a impresionat juriul şi invitaţii cu vocea ei extraordinară. La categoria “Muzică uşoară 7 – 10 ani”, premiul I a fost obţinut de Andreea Ganea, premiul al II-lea de Andreea Bogdan şi premiul al III-lea de Mihai Beşu.

La categoria “Muzică uşoară 11 – 14 ani”, premiul I a fost obţinut de Octavian Broşteanu, premiul al II-lea de Alex Gabriel Bondar şi premiul al III-lea Ion Alexandru. Premiul special al juriului a fost obţinut de Ştefan Irnis Mihaela iar premiul de popularitate a fost obţinut de Ştefan Geany.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.