Sport

Prima brigadă de arbitri din alt judeţ în Liga 4 – Unirea Ţigăneşti a cerut “arbitri străini” la jocul cu liderul seriei

arbitriSâmbăta trecută s-a jucat una din cele mai interesante etape din turul campionatului Ligii a 4-a, runda cu numărul 10, în care principalele favorite ale competiţiei, Unirea Brânceni şi Voinţa Saelele, au jucat în deplasare. În timp ce echipa din Saelele s-a deplasat la Bragadiru, unde n-a avut prea multe emoţii pentru victorie (Voinţa s-a impus pe terenul celor din Bragadiru cu 4-0), la Ţigăneşti s-a jucat meciul zilei, între două echipe rivale (de foarte mulţi ani), care au arătat un fotbal destul de bun, chiar dacă nu foarte spectaculos. Meciul respectiv a fost echilibrat, iar rezultatul final, 2-1 pentru echipa din Brânceni, care a marcat golul victoriei în ultimele minute ale jocului), astfel că diferenţa dintre primele două clasate rămâne în continuare de 2 puncte, deşi s-a jucat 1/3 din actuala ediţie de campionat.

Ca o noutate pentru acest joc, de la Ţigăneşti, trebuie evidenţiată prezenţa primei brigăzi de arbitri din alt judeţ în Teleorman, Liga a 4-a, brigadă solicitată de echipa Unirea Ţigăneşti. Cu toate acestea, gazdele au pierdut şi jocul, au mai plătit şi acel barem “special” de arbitraj, astfel că este de înţeles supărarea gazdelor la final.

Să punctăm că arbitrii jocului Unirea Ţigăneşti – Unirea Brânceni (scor final 2-1 pentru oaspeţi) de sâmbăta trecută au fost: Laurenţiu Ciuchiţă la centru, Dragoş Radu şi Marian Istrate la cele două linii (toţi din judeţul Ilfov).

Baremul “special” pentru arbitri din alt judeţ la nivelul Ligii a 4-a este de 700 lei / brigadă (300 lei arbitru centru, 200 lei fiecare din arbitri asistenţi), plus un transport corespunzător distanţei de unde se deplasează oficialii delegaţi. În acest sezon, a fost prima brigadă de oficiali extra-teleormăneană, însă n-ar fi exclus ca situaţia să se repete la derbiul sezonului, programat în etapa a 15-a, între Unirea Brânceni şi Voinţa Saelele (joc programat pe 3 decembrie, în ultima etapă a turului).

B. Pană

One Comment

  1. Ma surprinde aceasta masura luata de cei de la Tiganesti!Fie au facut-o din snobism fie din nepricepere.In primul rand echipa din Branceni este net superioara lor,in al doilea rand acea brigada nu cred ca avea de gand sa se faca de ras la acest derbi,daca poate fi numit asa.Si daca tot doreau sa-i faca pe adversari era mai simplu cu o brigada din judet!(De pilda,Ciuca, Radu Moldoveanu si Cojocaru,glumesc bineinteles,acestea nemaifiind activi demulta vreme)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.