Eveniment

Prietenii lui Bachus dau dureri de cap medicilor de gardă – Un cadru medical a fost agresat de un pacient băut, după ce i-a acordat ajutor de urgenţă

spitalul judeteanDe când tulburelul începe să se agite în butoaie şi până ce va fi terminat vinul, amicii lui Bachus cad ca muştele sau fac scandal pe la Camera de Gardă.  De fiecare dată când ajung la spital, medicii, în loc să-i îngrijească pe cei care nu au boala paharului, sunt nevoiţi să-i trezească din beţie pe alcoolici. Mai grav este că, uneori, cetăţenii turmentaţi sunt puşi pe scandal, iar cadrele medicale au nevoie şi de ajutorul poliţiştilor ca să-i liniştească. De când a venit toamna, medicii de la camera de gardă a Spitalului Judeţean din Alexandria trebuie să trateze numeroşi “prieteni ai lui Bachus”, perioada de toamnă-iarnă fiind mai intensă. Şi, cum băutura le tulbură minţile, beţivii sunt puşi deseori pe scandal. Mai ales că mahmureala îi face tare nervoşi, întrucât tratamentul de care au parte în asta constă, în trezirea din beţie, iar după beţie, inevitabil, urmează mahmureala.

La Spitalul Judeţean, vârful cazurilor de îmbolnăviţi de pahar este mai accentuat în week-end, când numai salvarea duce în medie 7-8 beţivi, mulţi ajungând şi pe picioarele lor. Week-end-ul trecut, ambulanţele teleormănene au transportat la spital 5 persoane în stare de ebrietare de grad 1, şi o persoană la un pas de comă alcoolică, adică stare de ebrietate grad 0.

La urgenţă a ajuns şi bărbat de 45 de ani care a chefuit bine de tot şi din cauza băuturii consumate mult peste măsură n-a mai găsit leac decât la Camera de Gardă. Astfel, acesta s-a adresat în după-amiaza zilei de luni la urgenţă, să fie tratat. Tratamentul beţivilor n-ar fi o problemă, spun medicii din spital, dacă nu ar însemna timp pierdut, medicamente consumate sau, şi mai grav, dacă acordarea acestuia n-ar presupune şi expunerea la agresiune fizică. Revenind la bărbatul de 45 de ani, acesta după ce s-a prezentat în stare de ebrietate la U.P.U., i-au fost acordate îngrijiri medicale, s-a pus pe harţă, a lovit un medic aflat în serviciul de gardă şi a provocat scandal, doar intervenţia poliţiştilor potolindu-l.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Teleorman, Adrian Ilicea, bărbatului i s-a întocmit dosar penal şi este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Se pare însă că nu este la prima abatere, fiind client fidel atât al consumului de alcool, cât şi al UPU, din cercetările efectuate de poliţişti stabilindu-se că suspectul se prezintă frecvent la unitatea medicală în stare de ebrietate, provoacă scandal, perturbă activitatea normală a acesteia, provocând totodată indignarea personalului medical şi pacienţilor. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.