Politic

Prezidențiale 2019 – turul 2. Ala-bala confruntarea…

Nici nu a început bine campania pentru finala prezidențială, că a fost lansată prima temă majoră, luni, când PSD a cerut PNL, printr-o scrisoare, organizarea, de comun acord, a cel puţin două dezbateri între Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis, înainte de turul secund al alegerilor prezidenţiale din 24 noiembrie.

De atunci, a început nebunia… Argumente în favoarea confruntării, multe, motive să nu aibă loc, și mai multe. Atât de multe încât avem impresia că deja confruntarea este în plină desfășurare, dar nu direct, ci de la distanță, nu într-o întâlnire ci zilnic, atât prin declarații publice, cât și în mediul online.

Cum “confruntarea mileniului”, față în față, nu se prea întrevede la orizont, echipele de campanie au început scenariile aferente, cum că Iohannis fuge de confruntarea directă vs. Iohannis se va concentra pe întâlnirile cu electoratul și jurnaliștii; că Iohannis nu este bărbat vs. cine este Dăncilă; ba cu fustă, ba cu pantaloni; ba o jignire, ba alta.

În perioada anilor ”90, era o întrebare la modă: “Ce ai făcut în ultimii cinci ani?”, întrebare care astăzi i s-ar potrivi mai degrabă lui Klaus Iohannis, care ar trebui să prezinte un raport în fața națiunii pentru mandatul prezidențial 2014-2019, Vioricăi Dăncilă putându-i fi “monitorizată” prestația în politica mare doar după ce a preluat funcția de prim-ministru, la începutul anului 2018.

Cu sau fără confruntare directă, cel mai important aspect este ce vrea și ce poate face, în următorii cinci ani, fiecare dintre cei doi candidați și cum va aduce, fie Iohannis, fie Dăncilă, echilibru și prestigiu României.

Dacă finala prezidențială se va axa pe un proiect de țară ce va fi implementat de un președinte muncitor și implicat, atunci vom avea o Românie normală.

Deși Klaus Iohannis are un avans considerabil și o conjunctură favorabilă, finala cu Viorica Dăncilă nu este încă tranșată.

Să nu uităm de popcorn-ul lui Victor Ponta din 2014…

Liviu NEAGU

2 Comments

  1. Dl sau dna M, cand spui analfabet, te referi la cea pe care o sustii, nu?

  2. Iohannis, un hot de case analfabet cu 45 dosare penale, care nici dupa hartie nu e in stare sa citeasca bine, dupa 5 ani de lux la Cotrocen…
    Cum sa votezi asa ceva?!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.