Economie

Prezent la Turnu Măgurele, Sorin Grindeanu a anunțat investiții în sectoarele de transport din Teleorman, printre care Drumul de Mare Viteză București-Alexandria

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a fost astăzi la Turnu Măgurele, ocazie cu care a vorbit despre stadiul unor investiții în infrastructura rutieră din județul Teleorman. Acesta a anunțat că, din anul 2023, intră în etapele de proiectare și demarare a construcției Drumul de Mare Viteză București-Alexandria, concomitent cu refacerea și reabilitarea infrastructurii rutiere din Portul Turnu Măgurele.

„Investiții importante pentru județul Teleorman în toate sectoarele de transport!

 

În domeniul rutier, construirea Drumului de Mare Viteză București – Alexandria (aproximativ 70 de km) prinde contur.

În acest moment este elaborat Studiul de Fezabilitate, în baza unui contract semnat în primăvara acestui an, iar- din 2023- urmează proiectarea și demararea construcției acestui important proiect de infrastructură rutieră.

În paralel, alături de modernizarea DN52, un alt obiectiv important pentru MTI îl reprezintă infrastructura rutieră din Portul Turnu Măgurele.

Mai exact, cheul acestui important port dunărean va fi refăcut, iar platformele portuare vor fi reabilitate, ca și drumul de acces în Port.

Vor mai fi realizate lucrări și pentru:

– Alimentarea cu apă a navelor;

– Alimentarea cu apă pentru combaterea incendiilor;

– Evacuarea apelor pluviale prin rigole amplasate paralel cu cheul.

Prin modernizarea infrastructurii aferente Portului Turnu Măgurele se estimează, în următorii 7 ani, o creștere a volumului de mărfuri de la 268.216 tone la 392.000 tone”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.