Politic

Președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea: “Premierul Cîțu a dat bani cu nemiluita primarilor PNL și firimiturile primarilor PSD”

Vineri, președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea a susținut o conferință de presă, prilej cu care a criticat cu vehemență și l-a acuzat pe primul ministru Florin Cîțu, dar și pe Eugen Pîrvulescu, președintele liberalilor din Teleorman, că nu a ținut seama de cerințele tuturor primarilor, favorizându-i cu precădere pe cei liberali, care, la recentul Congres, l-au votat în funcția de președinte al PNL. Președintele PSD Teleorman a făcut precizarea că acest lucru este absolut ilegal și neconstituțional. Este o chestiune pentru care PSD va acționa în justiție modul în care Florin Cîțu și-a cumpărat voturile cu bani publici din bugetul țării, bani la care au dreptul toți cetățenii României, indiferent de culoarea politică a primarilor. Gâdea a mai spus că toate comunele PSD din județul Teleorman au primit câte 50.000 de lei, iar în ce privește orașele și municipiile județului, doar Videle și Zimnicea au luat câte 100.000 de lei, iar Alexandria, Roșiori de Vede și Turnu Măgurele nu au primit nici un ban. În asemenea condiții, nu vor exista resurse pentru coplata unor fonduri europene sau alte cheltuieli privind școlile, ajutoarele sociale, investițiile sociale, spitalele Covid de la Roșiorii de Vede și Turnu Măgurele și Spitalul Alexandria. Mai exact, 85 la sută din miliardul luat de la pensii și trecut în fondul de rezervă, a fost împărțit liberalilor și doar 15 la sută pesediștilor. Gâdea mai spune că Teleormanul nu a primit la nici un capitol cât s-a cerut, Consiliul Județean a primit puțin peste 2 milioane de lei, bani care nu asigură nici un sfert din cheltuielile pentru spitalul județean sau orice alte cheltuieli din bugetul județului. Gâdea a mai menționat că, atunci când PSD a fost la guvernare, toți primarii PSD sau PNL au primit bani  aproape cât au cerut, unele UAT cu primari PNL chiar mai mult decât cele cu primari PSD. Întrebat fiind ce se va întâmpla în perioada următoare cum vor fi finanțate spitalele, asistența socială, școlile și bursele elevilor, multe alte cheltuieli pe care Consiliul Județean este obligat să le facă, președintele Gâdea a spus că nu are încotro, va trebui să taie de la investiții, să lase județul fără drumuri asfaltate, să renunțe la o serie de lucrări de investiții prinse în bugetul pe acest an, ceea ce sigur va nemulțumi populația județului.

La conferința de presă a fost prezent și președintele executiv al PSD Teleorman și primarul municipiului Alexandria, Victor Drăgușin, care a precizat că nu are altă variantă decât să restructureze unele capitole din bugetul primăriei pentru a asigura  toate cheltuielile sociale, care se ridică la suma de peste 34 miliarde lei. Este un efort mare pentr care vom face tot ce este posibil să acoperim aceste cheltuieli și să-i mulțumim domnului Cîțu pentru grija pe care o are pentru noi, aceea de a  ne dezechilibra bugetul local. Tot ceea ce a făcut dumnealui pentru județul Teleorman este cinic și lipsit de orice respect pentru oamenii din Alexandria, o mare parte dintre ei fiind membri ai PNL.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.