Politic

Președintele PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, apel către consilierii județeni: “Alocați urgent bani pentru refugiații din Ucraina!”

Senatorul Eugen Pîrvulescu, președintele liberalilor din Teleorman, face un apel către toți consilierii județeni teleormăneni ca în ședința extraordinară a Consiliului Județean Teleorman să lase deoparte orice diferend politic și să voteze alocarea de sume de bani pentru ajutorarea persoanelor refugiate din Ucraina.

“Conflictul militar între Ucraina și Rusia, dramele cu care se confruntă vecinii noștri ucrainieni depășeșc cu mult și fără îndoială eventuale conflicte politice, care ar putea anima spiritele locale. Compasiunea și empatia nu trebuie să aibă culoare politică. Dincolo de funcțiile publice, suntem toți OAMENI. Nu avem cum să nu înțelegem drama prin care trec femeile și copiii, în timp ce fug din calea gloanțelor, drama bărbaților rămași să lupte pentru libertate, fără a ști exact ce s-a întâmplat cu familiile lor. De aceea, vă rog, stimați consilieri și domnule președinte al Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, ca în ședința de vineri, 4 martie, să votați urgent repartizarea unor sume de bani destinate sprijinirii refugiaților din Ucraina. Vă rog să faceți acest lucru votând cu inima! În astfel de situații, nu este cazul să ne împiedicăm de birocrație sau de alte justificări nelalocul lor, în astfel de situații, solidaritatea trebuie să primeze. Românii au demonstrat încă din prima zi a conflictului că știu să fie OAMENI, că nu ezită să sară în ajutorul semenilor, atunci când e nevoie. E momentul să demonstrăm că și instituțional putem să facem același lucru. Nu putem fi indiferenți, iar faptul că județul Teleorman este situat la distanță față de punctele de trecere a frontierei folosite de refugiați nu poate fi, sub nicio formă, o scuză”.

Potrivit celui mai recent raport al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați, la 1 martie, numărul refugiaților care au fugit din Ucraina și s-au îndreptat către țările vecine a ajuns la 836.000 de persoane.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.