Social

Președintele Consiliului Județean și primarul de la Videle, spre Talpa, pe două roți

  

Pasionații de cicloturism s-au adunat în parcul central al orașului Videle, sâmbătă, 4 august, la ora 9:00,  pentru a porni către Talpa, unde a fost organizat, în aceeași zi, un „brunch”,  unde toți cei cărora le-a fost dor de mâncarea de altădată s-au putut delecta cu delicatese tradiționale, servite în vase din lut.

La eveniment au luat parte atât Nicolae Bădănoiu, primarul orașului Videle, cât și Dănuț Cristescu, președintele Consiliului Județean, iar participanții au trecut, înainte de a ajunge la destinația finală, prin Blejești, Siliștea și Scurtu Mare.

„După 35 de km pe bicicletă, însoțit de primarul orașului Videle, Bădănoiu Nicolae, pe traseul Videle-Blejești-Purani-Siliștea-Scurtu Mare-Talpa, am ajuns în locul unde au avut loc filmarile la Moromeții, unde primarul localității Benone Rababoc, ne-a așteptat cu gustări tradiționale și un spectacol cultural de excepție”, a precizat Dănuț Cristescu.

În comuna Talpa din Teleorman, s-a filmat, în toamna anului trecut, pentru Moromeții 2, aceeaşi localitate în care, în urmă cu 30 de ani, s-a filmat prima ecranizare a romanului ”Moromeţii” scris de Marin Preda. Povestea familiei Moromete din Teleorman merge mai departe în pelicula Moromeţii 2. Filmările în comuna Talpa au durat aproape o lună şi s-au desfăşurat în cinci imobile, una dintre case fiind aceeaşi în care s-a filmat prima peliculă, în urmă cu 30 de ani. Evenimentul de sâmbătă a fost cel de-al treilea din seria Muntenia Brunch, în cadrul proiectului “Gust și gustări – elemente de cultură gastronomică din Oltenia și Muntenia”. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.