Economie

Preşedintele Consiliului Judeţean dezminte zvonurile referitoare la depozitarea unor deşeuri periculoase la Depozitul de la Mavrodin

Informaţiile referitoare la depozitarea unor deşeuri periculoase în Depozitul Central Mavrodin sunt simple speculaţii şi zvonuri, a precizat Adrian Gâdea, preşedintele Consiliului Judeţean, în cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc luni, 30 mai. Declaraţia preşedintelui Consiliului Judeţean vine după ce, în ultima perioadă, au apărut în spaţiul public mai multe informaţii potrivit cărora, în perioada următoare, la Depozitul Central Mavrodin urmează să fie aduse cantitaţi semnificative de deşeuri periculoase din Italia.

„Sunt doar speculaţii şi zvonuri. I-am rugat pe cei de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, cei care administrează cele două contracte, să facă o adresă către Eco Sud, firma care administrează depozitul de la Mavrodin, şi le-am cerut informaţii în legătură cu aceste zvonuri apărute în public. (…) Am înţeles că mi s-a cerut să prezint contractul cu firma din Italia. N-am încheiat niciun contract cu nicio firmă din Italia. Adrian Gâdea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, nu a încheiat cu niciun contract cu nicio firmă pentru niciun kilogram de deşeuri periculoase pentru a fi aduse în Teleorman”, a precizat Adrian Gâdea referitor la subiect.

Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman a ţinut să precizeze că Eco Sud n-ar fi putut încheia niciun contract cu altă firmă, fără să aibă acordul Consiliului Judeţean, care este, practic, proprietarul depozitului de deşeuri de la Mavrodin.

În ceea ce priveşte poziţia oficială a Eco Sud, firma acuzată că ar gestiona contractul păgubos pentru judeţul Teleorman, în răspunsul primit de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de la reprezentanţii acesteia sunt dezminţite informaţiile apărute în spaţiul public şi se precizează, totodată, că nu au fost şi nu vor fi primite în mod ilegal deşeuri la Depozitul Central Mavrodin.

„În ultimul timp, compania noastră este obiectul unor atacuri de presă violente, şantaje şi denigrări nefondate. Dezminţim în mod categoric aceste informaţii şi vă asigurăm de faptul că nu am primit şi nu vom primi în mod ilegal în cadrul Depozitului Central Mavrodin alte deşeuri decât cele prevăzute în contractul nr. 56/421/7.03.2013 şi că vom respecta în totalitate prevederile contractului menţionat. Menţionăm, totodată, că la Depozitul Central Mavrodin a fost efectuat un control din partea Gărzii Naţionale de Mediu, control în cadrul căruia au fost verificate atât cantitaţile de deşeuri, cât şi provenienţa acestora fără a fi fost înregistrate neconformităţi în acest sens”, se arată în răspunsul reprezentanţilor Eco Sud la adresa Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Managementul Deşeurilor Teleorman”. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Nustiu care au fost criteriile tale,GADEA,de ai devenit presedintele cons.judetean!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.