Economie

Președintele Consiliului Județean, Adrian Gâdea: “Teleormanul – printre primele județe din țară la modernizarea drumurilor județene”

– Domnule președinte, ce sume sunt prevăzute în acest an în bugetul Consiliului Județean la capitolul investiții în construcția, modernizarea și asfaltarea drumurilor județene?

– Suma alocată pentru infrastructura rutieră din județ este de peste 350 milioane lei, o sumă care ne va da posibilitatea să finanțăm lucrările prevăzute pentru construcția de noi drumuri, asfaltarea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere comparabilă cu cea din județele mult mai dezvoltate decât Teleormanul. De altfel, aș putea să spun că în ce privește rețeaua de drumuri asfaltate suntem printre primele județe din țară.

– Drumurile intrate anul trecut în procesul de modernizare și asfaltare s-au realizat toate?

– Anul trecut, am finalizat reabilitarea și modernizarea a 25 de km de drumuri județene, cu 51 de milioane lei. Anul acesta, avem în lucru reabilitarea și modernizarea a 112 km de drumuri județene cu o valoare de 240 milioane lei. Mare parte din aceste lucrări vor fi finanțate prin Programul “Anghel Saligny”. În același timp, vor intra în reabilitare și modernizare alți 36 de km și 2 poduri, cu o valoare de 140 milioane lei.

– Care sunt drumurile care au fost nominalizate în hotărârea Consiliul Județean și prinse în bugetul adoptat de curând și, bineînțeles, intrate în lucru?

– Drumurile în lucru sunt următoarele: Drumul județean 503 Drăgănești Vlașca – Videle – limită cu județul Dîmbovița; Drumul 612 Călinești -Antonești ; Drumul 612 Rădoiești – Sfințești – Săceni; Drumul 612 B Botoroaga – Frăsinet; Drumul 601 B Cosmești – Siliștea; Drumul 601B Blejești – Siliștea și Drumul 504 limită județ Giurgiu – Cernetu. Vom identifica și alte oportunități pentru investiții în modernizarea drumurilor cu fonduri eurupene, astfel încât cea mai mare parte din infrastructura județeană să fie reabilitată și modernizată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.