Politic

Preşedintele CJT, Dănuţ Cristescu: “Nu Teleormanul a început să-l huiduie pe dl. Oprişan”

Zilele trecute, la încheierea şedintei extraordinare a Consiliului Judeţean Teleorman, am solicitat preşedintelui Dănuţ Cristescu să ne răspundă la câteva întrebări, chiar dacă nu era organizată o conferință de presă.

– Domnule preşedinte, l-a huiduit județul Teleorman pe Marian Oprişan atunci când a vrut să ia cuvântul la Congresul PSD?

– Nu, nici vorbă şi, personal, nu știu cum a reuşit dumnealui să ne identifice tocmai pe noi, cei din Teleorman, Olt şi Dolj, când, de fapt, totul a pornit din altă zonă a sălii, toţi cei din faţă neştiind, de fapt, ce s-a întâmplat. A fost, din păcate, de-ajuns o scânteie ca focul să devină o vâlvătaie şi domnul Oprişan să realizeze că nu  poate vorbi, în asemenea condiţii, şi s-a retras, aşa cum spune dânsul, pentru că “nu vrem să mai vorbim”. Sigur, incidentul este unul destul de dureros pentru domnul Oprişan pentru că, practic, nu a mai fost agreat de participaţi în cel mai înalt forum de conducere al PSD.

– Este un semnal că s-a produs o ruptură în PSD şi dumnealui ar trebui să facă un pas înapoi?

– Este greu să spun eu ce ar trebui să facă. Atât dl. Oprişan, cât şi noua conducere a PSD sunt convins că vor găsi soluţia cea mai bună pentru a rezolva această situaţie, astfel încât să nu se mai repete. Pe de altă parte, cred că primul care trebuie să tragă concluzia cea mai bună este chiar dl. Oprişan.

– Apropo, domnul Oprişan este şi preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Județene. Credeţi că într-o primă şedinţă a acestui for de conducere, preşedintele Oprişan va fi respins de preşedinţii de Consilii Judeţene?

– N-aş merge până în acest punct, pentru că, totuși, preşedinţii de consilii județene sunt destul de ponderaţi în asemenea situaţii şi vor aştepta ca dl. Oprişan să ia dânsul iniţiativa unei sancţiuni care să meargă poate chiar până la demisie. Sunt chestiuni care sigur se vor rezolva în perioada următoare sau, pur şi simplu, pot să rămână şi în aşteptare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.