Economie

Preşedintele CJT, Dănuţ Cristescu: “Încep lucrările de modernizare a Drumului judeţean Călineşti – Antoneşti – Rădoieşti”

– Domnule preşedinte, după ce, în urmă cu aproape o lună de zile, aţi semnat contractul de reabilitare a drumului judeţean Drăgăneşti Vlaşca – limită judeţul Dîmboviţa, respectiv, peste 48 de km, acum un nou proiect, respectiv cel de  modernizare a drumului judeţean Călineşti – Antoneşti şi în continuare până la Rădoieşti, este deja în stadiul în care au fost finalizate procedurile de licitație publică, urmând a începe lucrările de modernizare. Mai în glumă, mai în serios, chiar v-aţi pus ambiţia să modernizaţi şi să reabilitaţi toate drumurile judeţene din Teleorman?

– Nu este nicio glumă. Este chiar o treabă foarte serioasă. Și, în perioada imediat următoare, după Orbeasca -Călineşti şi Negreni – Scurtu Mare vor mai intra în asemenea proceduri şi alte drumuri judeţene, respectiv încă 3 drumuri din această categorie. Dar revenind la drumul Călineşti – Antoneşti – Rădoieşti, este de fapt vorba de modernizarea a peste 15 km de drum cu toate accesoriile pe care le impune un asemenea proces conform cerinţelor din Directiva Uniunii Europene.

– Practic, în ce constau aceste lucrări de modernizare?

– Este vorba de platforma drumului, de partea carosabilă, de benzile de circulație, de acostamente şi alte lucrări tehnice incluse în proiectul de modernizare. Platforma drumului va avea 8,00 metri, iar partea carosabilă 6,00 metri cu două benzi de circulaţie.

– Se va moderniza doar partea de drum efectiv?

– Nu, proiectul de modernizare cuprinde şi partea de şanţuri şi rigole care vor fi  betonate, podeţele de la gospodăriile populației, care vor fi podeţe tubulare noi, podeţe dalate şi podeţe dalate noi, precum şi parcări, staţii de autobuz, drumuri laterale şi 269 de intrări în proprietăţi private, respectiv în curţile oamenilor pe tronsonul Călineşti – Antoneşti şi alte 469 de intrări pe tronsonul Antoneşti – Rădoieşti. Aş putea să spun că pe tronsonul Antoneşti – Rădoieşti este cel mai mare volum de lucrări de modernizare a părţilor care privesc direct locuitorii din cele două sate pe unde trece drumul Antoneşti – Rădoieşti. Atât locuitorii din satul Călineşti, cât şi cei de Antoneşti şi Rădoieşti vor beneficia de cele mai bune condiţii de circulaţie în zonă şi pentru fiecare gospodărie aflată pe acest drum judeţean.

– Este, totuşi, un volum mare de lucrări şi chiar destul de complex. În cât timp se va realiza şi cât va costa?

– Ambele tronsoane de drum sunt aşa cum spuneam în procedură de licitaţie publică, sunt finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi costă în total peste 43 de milioane de lei, din care 37 de milioane de lei sunt la partea de construcţii – montaj. Este o investiţie destul de mare, care urmează să se finalizeze  în 10 luni de la adjudecarea licitaţiei şi care va schimba radical nu numai partea de circulaţie, dar şi aspectul în general al celor trei localităţi, condiţiile de comunicare şi transport dintr-un sat în altul vor fi dintre cele mai bune şi care sigur vor  contribui la creşterea nivelului de trai şi în mediul rural, al oamenilor din Călineşti, Antoneşti şi Rădoiesti. Aş vrea să mai adaug doar o informaţie pentru toţi cei care vorbesc despre starea drumurilor din judeţ că, ori din răutate, ori din necunoaştere sau, pur şi simplu, doar pentru că sunt în campanie electorală, că Teleormanul este printre primele judeţe ale ţării cu cele mai multe drumuri asfaltate, atât judeţene, cât şi comunale, fără să mai vorbim de cele naţionale.

2 Comments

  1. Nu este vorba despre nicio modernizare, drumul Calinesti-Licuriciu-Antonesti-Cetate-Radoiesti este drum de pamant, niciodata sistematizat. In intervalul 2019-2021, s-a reusit asfaltarea (fara podete, santuri etc) doar a tronsonului Radoiesti-Antonesti. Atat. Licuriciu este si azi, 23.02.2021 rup de lume, cu drum de pamant.

  2. Liana Tudor

    Călineşti, Antoneşti şi Rădoiesti……
    Ati uitat ca intre Calinesti si Antonesti exista si Licuriciu ?
    Il ignorati sau nu cunoasteti localitatile din judet ?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.