Politic

Preşedintele CJ Teleorman, Dănuţ Cristescu: „Viorica Dăncilă, candidatul PSD, va obţine în Teleorman un rezultat printre cele mai bune din ţară”

– Domnule preşedinte Cristescu, suntem aproape la finele campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale. Credeţi, din ce aţi observat dumneavoastră în judeţ, că PSD Teleorman va obţine un procent mai mare decât la europarlamentare pentru candidatul Viorica Dăncilă?

– Categoric, da! De altfel, noi, în Teleorman, am obţinut şi la europarlamentare un procent destul de bun, printre cele mai bune din ţară. Aşa că modul în care am organizat campania electorală, dar și acţiunile desfăşurate direct pe teren ne îndreptăţesc să spunem că şi la prezidenţiale vom obţine un rezultat printre cele mai bune. Personal, estimez pentru doamna Dăncilă un procent de peste 50%, ceea ce ar fi poate unul dintre cele mai bune din ţară. Eu cred că teleormănenii ştiu pe cine să voteze şi pentru ce, în speţă prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut curajul să mărească pensiile şi salariile, lucru pe care nici un alt candidat nu l-ar fi făcut. Ferească Dumnezeu ca acum PNL, care vine la guvernare și care îl susţine pe Iohannis, să taie sau să schimbe ceea ce PSD a făcut pentru pensionari şi salariaţi, dar şi pentru toate categoriile sociale din Romania!

– Cât de mult credeţi că ar putea influenţa rezultatul de la alegerile prezidenţiale, alegerile locale (pentru primari şi preşedinţi de consilii judeţene)?

– Da, este o chestiune discutabilă dacă influenţează sau nu. Eu înclin să cred că mult prea puțin pentru că sunt două situaţii diferite. Candidaţii la funcţiile de primari sunt oameni ai locului, din comuna unde candidează şi vor câştiga pentru că, în general, se votează cu precădere omul şi nu nepărat partidul din care face parte. Nu este însă mai puţin adevărat că este posibil ca un număr infim de voturi să meargă spre primarul care este din partidul de unde este preşedintele. Privind însă aspectul politic din Teleorman, chiar când preşedintele ţării nu a fost din PSD, numărul primarilor PSD a fost, de fiecare dată, cel mai mare. Și, cu siguranţă, şi la alegerile locale viitoare vom avea tot cei mai mulţi primari şi sigur şi preşedintele Consiliului Judeţean, indiferent că va fi un singur tur de scrutin sau vor fi două.

– Legat de această afirmaţie, de ce totuşi se spune că alegerea primarului în două tururi de scrutin ar pune în pericol candidatura primarului în funcţie?

– Nu cred că pierde primarul în funcţie nici în două tururi de scrutin. Chiar dacă partidele care nu au reuşit să-şi impună candidaţii, respectiv să ajungă în turul doi, vor dori să orienteze electoratul într-o anumită direcție, nu toţi alegătorii acestora se vor orienta la un singur candidat. Dacă vor apărea surprize, acestea vor fi determinate de alte considerente, cum ar fi relaţiile personale cu primarul ale unor participanţi la vot. Dar, de obicei, aceste relaţii se lămuresc în timpul campaniei electorale, la întâlnirile directe dintre cetăţenii comunei şi primar. Chiar nu aş putea să fac o estimare cât de mult ar putea fi inflenţat votul la alegerile locale de cele prezidenţiale sau de alegerile în două tururi de scrutin. Sunt ferm convins că pe 10 noiembrie, teleormănenii vor veni la vot în număr cât mai mare şi vor vota, pentru funcţia de Preşedinte al Romaniei, candidatul pe care îl consideră cel mai aproape de ei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.