Eveniment

Președintele ANSVSA, în vizită de lucru la Alexandria/ Aparatul RT-PCR se mută la DSVSA

Robert Viorel Chioveanu, Preşedintele – Secretar de Stat al Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, și Florica Bărbuceanu, directorul Institutului Național de Sănătate Animală, însoțiți de alți specialiști în domeniu au venit, sâmbătă, la Alexandria, într-o vizită de lucru la clinica medicală în care a fost instalat sistemul RT-PCR, trimis de Guvern în Teleorman pe perioada pandemiei de coronavirus. A fost alături de delegația venită de la Bucureșt secretatul general adjunct al Guvernului Cristi Barbu, care se află în județ de mai bine de o săptămână, pentru a ajuta autoritățile județene la gestionarea situației în contextul pandemiei de coronavirus. Au luat parte la întâlnire și cei cinci medici specialiști care vor lucra probele persoanelor suspecte de COVID-19 cu aparatul RT-PCR.

În urma vizitei la centrul pus la dispoziție de președintele ALDE Teleorman Samuel Calotă, reprezentanții ANSVSA au ajuns la concluzia că spațiul nu corespunde cerințelor, astfel că aparatul RT-PCR va fi mutat la DSVSA, unde există un spațiu care îndeplinește toate condițiile sanitare și de biosecuritate ce se impun în asemenea condiții. Potrivit unor surse, președintele ANSVSA a transmis conducerii DSVSA Teleorman că spațiul trebuie să fie pregătit, iar aparatul RT-PCR să fie instalat până joi seară.

Aparatul RT-PCR a ajuns în județ cu o săptămână în urmă, iar cei cinci medici care vor lucra probele au fost la instruire, la centre de renume din București. În scurt timp probele suspecților de infecție cu SARS-CoV-2 vor fi lucrate în județ, astfel încât timpul de primire a rezultatelor va fi incomparabil mai mic decât în prezent, când probele sunt trimise la spitale din București.

Aparatul pentru depistarea coronaviruslui este dat județului de ANSVSA, cu titlu de împumut, pe toată perioada pandemiei de coronavirus.

One Comment

  1. Quot erat demostrandum !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.