Politic

Preşedintele ALDE Teleorman îl acuză pe preşedintele executiv

Ioan DUMITRESCU

Deputatul Calotă Ică Florică, preşedintele Organizaţiei judeţene Teleorman al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), susţine că organizaţia pe care o conduce a făcut progrese în ultimul timp, reuşind să ajungă în termen foarte scurt la un număr de 67 de organizaţii locale, inclusiv în cele trei municipii şi două oraşe teleormănene. ALDE este o formaţiune politică apărută după fuziunea dintre fostul Partid Conservator şi Partidul Liberal Reformator, deputatul Ică Calotă Florică venind în ALDE din partea PLR, iar preşedintele executiv al Organizaţiei judeţene Teleorman ALDE, Paul Chicu, fiind înainte la PC. Deputatul Calotă Ică Florică afirmă că fuziunea celor două partide s-a făcut cu mare dificultate şi nici astăzi nu se înţelege bine cu preşedintele executiv, Paul Chicu.

Preşedintele ALDE, deputatul Calotă, a ajuns în fruntea Organizaţiei judeţene Teleorman în momentul în care s-a hotărât de la centru ca organizaţiile judeţene să nu mai aibă conducere bicefală, şi dacă unul dintre copreşedinţii judeţeni ai ALDE este parlamentar, acesta să devină preşedinte, iar celălalt copreşedinte să devină preşedinte executiv.

De la fuziunea PLR cu PC, deputatul Calotă îl acuză pe preşedintele executiv Paul Chicu că refuză cu încăpăţânare să se implice în viaţa politică a Organizaţiei judeţene. Calotă Ică Florică îl acuză pe Paul Chicu de faptul că nu s-a implicat în campania electorală de la alegerile locale din 5 iunie; de asemenea, deputatul ALDE susţine că preşedintele executiv Paul Chicu refuză şi nu vrea deloc să meargă în judeţ, să ajute organizaţia să constitue alte organizaţii locale, să participe la şedinţele organizaţiilor locale. Mai mult decât atât, deputatul Calotă afirmă că Paul Chicu refuză să-şi plătească măcar cotizaţia de membru de partid. Deputatul Calotă susţine însă că Paul Chicu este susţinut de la centru de conservatori, de copreşedintele Daniel Constantin.

În ce priveşte pensiile speciale pe care urmează să le primească parlamentarii, deputatul Calotă susţine că acestea sunt un lucru normal, parlamentarii contribuind pe perioada mandatului la fondul de pensii, plătindu-şi contribuţiile la asigurările sociale. Calotă declată că este de profesie inginer piscicol şi, în momentul în care se va pensiona, ar primi o pensie de doar 16 milioane lei vechi, ceea ce i se pare un lucru nedrept şi după activitatea sa în Camera Inferioară a Parlamentului.

Acum, deputatul se află în vacanţa parlamentară şi mare parte din concediu şi-a petrecut-o prin judeţul Teleorman, pe la organizaţiile locale ale ALDE, urmând ca mică parte, trei, patru zile să le petreacă, cum spune dânsul, ca tot românul, la Marea Neagră, la Mamaia.

2 Comments

  1. Pentru cine nu stie

    Pensiile speciale nu se bazeaza pe contributii, tocma’ d-aia sunt speciale…Ai dreptul la pensia ta, aia pentru care ai contribuit, si mai vrei una, ca nu-ti ajunge Codu’ Muncii, nici Legea Pensiilor si n-ai citit nici Constitutia; tu impingi gardul catre vecin si chemi Cadastru sa masoare cand nu e vecinu acasa…

  2. Of, of, măi, măi! Când se suie scrofu-n pom… Nea Ică, matale ai mai puțină charismă decât uluba căruței da’ vrei pensie de parlamentar! A dracu’ viață, cum e supt cadavru țării de paraziți ca Ică!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.