Sport

Preşedintele AJF Teleorman este nemulţumit de arbitraj – “Degeaba se munceşte, dacă nu sunt rezultate!”

În urmă cu un an de zile, în Teleorman avea loc o remaniere masivă a lotului judeţean al arbitrilor, în urma unei şedinţe de analiză a activităţii CJ Arbitri. Supărarea de atunci avea să ducă la renunţarea comisiei la câţiva arbitri, cu experienţă, şi promovarea unui număr de peste zece centrali tineri, fără experienţă, la nivelul Ligii a 4-a. Cursul intensiv, preluat după standarde UEFA, şi o serie de lecţii de instruire şi formare a arbitrilor aveau să aducă un suflu nou în arbitrajul teleormănean, deoarece în 2012 s-a dat credit total tinerilor. Acum, la un an de zile, preşedintele AJF Teleorman, Stan Prodan, cel care a pus bazele acelor acţiuni din ianuarie 2012, s-a declarat dezamăgit de rezultatele acelei întineriri masive a loturilor de arbitri.

“Am făcut atunci o remaniere masivă a lotului ligii a 4-a, am ţinut cont de părerea echipelor şi am dat credit total tinerilor. S-au făcut eforturi serioase atunci, pentru susţinerea acestora, dar rezultatul care a fost, zero arbitri promovaţi la loturile divizionare! Arbitri tineri, de 20, 21 de ani, n-au putut alerga testele cerute de Comisia Centrală, au abandonat sau au suferit accidentări, fie au scirs sub limita notei 7.00, acestea au fost rezultatele acelei munci de trei luni de zile a noastră, a mea şi a Comisiei Judeţene! Sunt nemulţumit, sunt dezamăgit de dezinteresul pe care aceşti arbitri tineri îl arată, deşi au avut o şansă enormă! Avem arbitri tineri, care pot progresa, dar ei se mulţumesc să aştepte să li se ofere, fără muncă! Nu se poate aşa”, a spus Stan Prodan.

Referitor la activitatea CJ Arbitri Teleorman (preşedinte Dan Niţu), şeful de la AJF Teleorman a ţinut să puncteze: “La începutul anului am vorbit cu preşedintele arbitrilor, cu Dan Niţu, despre proiectele pentru acest an. Mi-a dat asigurări că vom avea arbitri care pot promova la nivel divizionar, însă sunt sceptic. Eu văd că la comisie se lucrează, acolo chiar se vrea performanţă, însă arbitrii nu răspund cu aceeaşi seriozitate, la ei este problema. Personal sunt dezamăgit, pentru că activitatea unei comisii judeţene de arbitri se măsoară în numărul arbitrilor divizionari, iar la noi, în Teleorman, acest număr este înh scădere de la an la an!”

Cu toate acestea, preşedintele Stan Prodan a ţinut să mai precizeze faptul că şi în acest an va susţine şi va ajuta CJA Teleorman, însă vrea să vadă primele schimbări dinspre forul arbitrajului judeţean, dar şi rezultatele să fie unele evdente. (B.P.)

2 Comments

  1. Ion Popescu

    Prodane tata,da filmul inapoi si vezi cine te-a instruit pe tine si in teren si la teorie si compara cu cei care pregatesc acum arbitrii! Daca doresti consiliere raspunde acestui comentariu si te voi ajuta fara nici o pretentie asa cum am facut si atunci cand tu ai debutat,doar din pasiune si placere.

  2. Excelentă “asigurarea” din partea preşedintelui CJA către şeful fotbalului din judeţ: “… Mi-a dat asigurări că vom avea arbitri care pot promova la nivel divizionar…” Păi în fiecare an au existat arbitri care puteau promova, dar nu au reuşit acest lucru!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.