Social

Preșcolarii și elevii din două localități din județ fac cursurile în Scenariul 2

Școala Gimnazială Cervenia, Grădinița cu Program Normal Cervenia, Școala Gimnazială Tătărăștii de Jos, Școala cu program normal Nr.1 Tătărăștii de Jos, Grădinița cu program normal Nr.2 Zlotești, Grădinița cu program normal Nr.3 Slăvești și Grădinița cu program normal Nr.4 Negrenii de Sus au fost încadrate, marți, în Scenariul 2, în urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Astfel, preșcolarii și elevii din localitățile Cervenia și Tătărăștii de Jos, unde rata de infectare a fost, marți, peste 1 la mie, vor derula cursurile în Scenariul 2, care presupune participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție; participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Preșcolarii și elevii din cele trei municipii, două orașe și toate celelalte localități din județ vor merge fizic la cursuri.

Potrivit normelor în vigoare, în localitățile în care rata de infectare este mai mică de 1 la mie, participă fizic la cursuri toți elevii, încadrarea în scenariu fiind făcută de pe o zi pe alta. În schimb, în localitățile cu o rată mai mare de 1 la mie, dar în care nu este instituită carantina, participă fizic la cursuri preșcolarii, elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale.

Lista cu scenariile în care derulează cursurile fiecare instituție de învățământ din județ este disponibilă pe pagina de internet a Prefecturii Teleorman, la secțiunea Situații de urgență, respectiv: https://tr.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.