Social

Preșcolarii și elevii din 48 de școli și grădinițe din județ vor face cursurile în Scenariul 2, de luni

48 de școli și grădinițe din județ rămân, și la începutul săptămânii viitoare, în Scenariul 2, care presupune participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție; participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu. Este vorba despre unitățile școlare din localitățile în care rata de infectare este mai mare de 1 la o mie de locuitori, respectiv Beciu, Bragadiru, Călinești, Cervenia, Ciuperceni, Dracea, Drăcșenei, Drăgănești de Vede, Lisa, Piatra, Plopii Slăvitești, Poroschia, Putineiu, Săceni, Saelele, Siliștea, Suhaia, Tătărăștii de Jos și Tătărăștii de Sus.

Preșcolarii și elevii din cele trei municipii, două orașe și celelalte localități din județ vor merge fizic la cursuri, luni, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, întrunit, vineri, în ședință extraordinară.

Potrivit normelor în vigoare, în localitățile în care rata de infectare este mai mică de 1 la mie, participă fizic la cursuri toți elevii, încadrarea în scenariu fiind făcută de pe o zi pe alta. În schimb, în localitățile cu o rată mai mare de 1 la mie, dar în care nu este instituită carantina, participă fizic la cursuri preșcolarii, elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale.

Lista cu scenariile în care derulează cursurile fiecare instituție de învățământ din județ este disponibilă pe pagina de internet a Prefecturii Teleorman, la secțiunea Situații de urgență, respectiv: https://tr.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.