Social

Preşcolarii Grădiniţei nr. 10 au petrecut o săptămână “altfel”

gradiLa Grădiniţa nr. 10 din Alexandria Programul “Să ştii mai multe, să fii mai bun!” a fost organizat sub forma unor activităţi desfăşurate în incinta grădiniţei, dar şi în mediul exterior al unităţii de învăţământ, la care au participat copiii din fiecare grupă sub directa îndrumare a educatoarelor şi a directoarei de grădiniţă, Monica Beşcu. În momemtul în care copiii par uşor obosiţi, plictisiţi, aceste activităţi îi scot din rutina zilnică, programul “altfel” oferind oportunitatea de a asimila lucruri noi într-un mod diferit. Prin activităţile desfăşurate s-a încercat punerea în valoare a talentelor, preocupărilor extraşcolare şi competenţelor asimilate de către preşcolari în grădiniţă.
Obiectivele strategice ale programului au fost creşterea încrederii în sine a copiilor, ieşirea din rutină, organizarea unor activităţi captivante, interferarea cu medii noi, exersarea unor norme de comportare în societate, perceperea muzeului şi a naturii ca şi modalităţi de petrecere a timpului liber. Săptămâna aceasta a avut un impact deosebit, modificând uşor programul zilnic, obiceiurile cu care cei mici sunt obişnuiţi de-a lungul anului. Copiii Grădiniţei  nr. 10 au avut în această săptămână ocazia să experimenteze lucruri noi, au transformat pe rând, fiecare zi, într-o poveste, prin joc, s-au imaginat în diferite personaje, angrenaţi în aceste activităţii fiind toţi copiii de la toate grupele.

Potrivit directoarei unităţii, Monica Beşcu, săptămâna 1 – 5 aprilie 2013 a fost dedicată activităţilor educative, extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului “Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, la Grădiniţa nr. 10 Alexandria desfăşurându-se activităţi care răspund intereselor şi preocupărilor diverse ale preşcolarilor şi pun în valoare talentele şi capacităţile acestora.

Totodată, toţi preşcolarii şi cadrele didactice îndrumate de directoarea Monica Beşcu au fost implicaţi în programul stabilit, care a cuprins vizite la Sere, la Muzeul Judeţean, în Parcul Pădurea Vedea, la Primăria Alexandria, la biserică şi alte activităţi desfăşurate în grădiniţă. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.