Eveniment

Premii pentru toate liceele participante la Parada Europei

DSCF1123

DSCF1103 DSCF1035DSCF1052

Monica DUMITRESCU

Cea de-a XI-a ediţie a Paradei Europei s-a desfăşurat sâmbătă 11 iunie, la Alexandria. Ca în fiecare an, liceele teleormănene au prezentat un grandios spectacol de teatru, muzică şi dans câştigând aplauzele publicului.

În competiţie au intrat 20 de licee din Teleorman, fiecare DSCF1064reprezentând câte o ţară a Uniunii Europene la care s-au adăugat Brazilia, Rusia, India şi China. Echipa fiecărei unităţi de învăţământ intrată în concurs a încercat prezinte cât mai bine elemente de cultură, tradiţie şi istorie specifice ţării ce le-a fost repartizată prin tragere la sorţi la sfârsitul lunii februarie 2016.

Spectacolul prezentat de liceenii teleormăneni a scos în stradă sute tineri şi părinţi ai elevilor veniţi din toate colţurile judeţului să-i încurajeze pe concurenţi.

Din juriul ediţiei din acest an a Paradei Europei au făcut parte Adrian Gâdea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Viorica Dăncilă, europarlamentar, cunoscuta înterpretă de muzică populară Floarea Calotă şi reprezentanţi ai mass media. Misiunea de a stabili locul pe podium al fiecărui liceu nu a fost deloc uşoară pentru juriu. Scenariile, interpretarea, decorurile, costumele prezentate de fiecare dintre cele 20 de licee înscrise în competiţie au fost apreciate de juriu, astfel că niciunul dintre licee nu a rămas nepremiat.

Marele premiu constând într-o excursie în ţara reprezentată a revenit anul acesta Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria, care a reprezentat Italia.

Premiul I, constând într-o excursie de 3 zile la Bruxelles, a fost acordat Colegiului Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele (Germania) şi Colegiului Naţional “A I Cuza” din Alexandria (Lituania).

Premiul al doilea, o tabără de o săptămână pe litoralul românesc, a fost acordat Liceului Teoretic Zimnicea (Marea Britanie), Colegiului Naţional “A D Ghica” din Alexandria (Olanda) şi Liceului Teoretic “Marin Preda” din Turnu Măgurele (India), iar premiul al treilea, constând într-o tabără de o săptămână la munte, a fost acordat Liceului Tehnologic “Andrei Şaguna” Botoroaga (China), Colegiului Tehnic “Anghel Saligny” din Roşiorii de Vede (Bulgaria) şi Liceului Teoretic Videle (Brazilia).

Echipele celorlalte licee, care nu au urcat pe podium, au primit ca premiu de consolare o excursie de trei zile la mare.

4 Comments

  1. …Bahhhh, BAC monitorizat, de DNA si SRI, si sa vezi corectitudine si mai ales rezultate la madame Gherghe et echipa de smenajeri!!!!

  2. Sunt profesor la un prestigios colegiu alexandrean si am rezultate exceptionale la olimpiadele scolare, am fost respins pentru gradatia de merit ca nu sunt membru de partid si nu am participat la mizerii ca aceasta „paradeala”> Toti chiulaii si lingaii care au defilat si au poopat papucul lui Dragnea la idiotenia acesata sunt plini de bani, apar la ore de Pasti si de Caraciun, deci un sfat dragi colegi, poopati papucul pesedist al puscariasului Dragnea si sunteti eligibili!

  3. Sa vedeti la Rosiori, mai ales pe la liceele de retardati Racovita si Saligny, rezultate la bacalaureant…0.00001% promovati, note intre 1 si 2 gramada, culmea este ca maimutoi de pe acolo cer si primesc si gradatii de merit, dar chiar nu va este rusine, mai porcilor??????!!!!Astfel scoala rosioreana este mare furnizor de analfabeti, dar mari paradisti, cu carnete de partid!!!!

  4. Votant fraier

    Doamna Inspector General impreuna cu toata conducerea ISJ, va rugam sa demisionati, pana nu veti fi chemata la institutiile statului pentru clarificari!”Parada Europei” este o actinue politica 101%, elevii angrenati in aceasta mascarada-MINORI-din martie pana acum, au facut ZERO ore, s-au strans BANI ILEGAL si NEFISCALIZATI de la profesori si nu numai, pentru acesta clownerie, ati introdus si impus politicul in scoala de dragul unei sinecuri de partid, desi Constitutia Romaniei, ati auzit de ea?, precizeaza CLAR-FARA POLITICA in SCOALA!!!!DEMISIA, tot ISJ-ul!!!!!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.