Eveniment

Premii pentru absolvenţii care au obţinut media 10 la examenele naţionale

Monica DUMITRESCU

Şi anul acesta, absolvenţii de gimnaziu şi cei de liceu care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, respectiv la Examenul de Bacalaureat, vor fi premiaţi de Ministerul Educaţiei. Aceste premii au fost acordate începând cu anul 2013 pentru 10 la Bacalaureat, premiile pentru 10 la Evaluarea Naţională fiind instituite un an mai târziu. Potrivit unui proiect de Hotărâre publicat de Ministerul Educaţiei, absolvenţii care au obţinut media 10 la Bacalaureat vor primi din partea statului, anul acesta, un stimulent financiar în valoare de 3000 lei, suma fiind aceeaşi din 2013. Absolvenţii de gimnaziu care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională vor primi anul acesta câte 1000 lei, la fel ca şi în 2015, suma fiind redusă la jumătate comparativ cu anul 2014, când s-au acordat aceste premii pentru prima dată.

Decizia premierii absolvenţilor care obţin media 10 la examenele naţionale a fost luată pentru stimularea şi susţinerea performanţei şcolare în învăţământul preuniversitar.

Anul acesta în Teleorman, performanţa obţinerii mediei generale 10 a fost atinsă de doar cinci absolvenţi de gimnaziu din Teleorman. Este vorba despre Andrei Cristina Lucia Andreea de la Şcoala nr. 2 Videle, Burtea Daria Teodora – Şcoala “Mihai Viteazul” Alexandria, Georgescu Luana Teodora Silvia – Şcoala “Mihai Eminescu”, Roşiorii de Vede, Iordan Elena Bianca – Şcoala “Miron Radu Paraschivescu”, Zimnicea şi Niţă Denisa Teodora – Şcoala nr. 1 Videle.

La Bacalaureat în acest an niciun candidat din Teleorman nu a reuşit să obţină media 10.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.