Eveniment

Premierea absolvenţilor care au obţinut media 10 la examenele naţionale – Trei dintre cei cinci elevi teleormăneni cu 10 la Evaluarea Naţională au ales să urmeze cursurile liceale în Bucureşti

premiereMonica DUMITRESCU

Conform unui ordin al ministrului Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, festivitatea de premiere a absolvenţilor din acest an, care au obţinut media 10 la examenele naţionale. În condiţiile în care niciun absolvent de liceu din Teleorman nu a reuşit să obţină anul acesta media 10 la Bacalaureat, au fost premiaţi doar cinci absolvenţi de gimnaziu, în prezent elevi în clasa a IX-a, care au obţinut media 10 la examenul de Evaluare Naţională din vară. Este vorba despre Andrei Cristina Lucia Andreea, absolventă a Şcolii nr. 2 Videle, Burtea Daria Teodora – Şcoala “Mihai Viteazul” Alexandria, Georgescu Luana Teodora Silvia – Şcoala “Mihai Eminescu”, Roşiorii de Vede, Iordan Elena Bianca – Şcoala “Miron Radu Paraschivescu”, Zimnicea şi Niţă Denisa Teodora – Şcoala nr. 1 Videle. Inspectorul şcolar general, prof. Valeria Gherghe şi inspectorii şcolari generali adjuncţi, prof. Monica Coman şi Iuliana Stancu, au felicitat elevele performante şi le-au înmânat diplome de excelenţă şi câte un premiu în valoare de 1000 lei din partea Ministerului Educaţiei.

“Sunt foarte fericită! Am muncit foarte mult şi am reuşit această performanţă pentru că sunt ambiţioasă şi perfecţionistă. Mă simt foarte mândră şi onorată şi văd acest premiu ca pe o răsplată a muncii mele.

Am ales să-mi continui studiile la Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” din Alexandria pentru că sunt alexăndreancă şi pentru profesionalismul cu care şi-au îndrumat elevii de-a lungul timpului cadrele didactice de la această unitate de învăţământ”, a declarat eleva Daria Burtea.

“Sunt foarte fericită pentru că am obţinut media 10 la Evaluarea Naţională. A fost o muncă grea în care ne-au îndrumat profesorii. Consider că orice elev îşi poate îndeplini visul de a fi de 10 dacă are încredere în propriile puteri şi un strop de talent”, a declarat Elena Bianca Iordan, absolventă a Şcolii Gimnaziale “Miron Radu Paraschivescu” din Zimnicea, care a ales să urmeze cursurile Liceului Teoretic din aceeaşi localitate.

Celelalte trei absolvente de nota 10 din Teleorman urmează cursurile liceale în Bucureşti, la festivitatea de premiere fiind reprezentate de părinţi.

“Fiica mea a vrut mai mult, a vrut concurenţă la alt nivel, a vrut o clasă în care să fie copii de nivelul ei şi atunci a ales “Mihai Viteazul” din Bucureşti. Este destul de greu să o susţin financiar, dar nu imposibil, având în vedere că deocamdată constat că acolo se face şcoală la şcoală, ceea ce aici nu se prea întâmplă. Deocamdată, nu are nevoie de absolut nimic suplimentar şi sper că aşa va fi şi mai departe. Sunt cheltuieli mărunte pe care, probabil, le-aş fi făcut şi dacă era elevă la un liceu în Teleorman. Şi chiar dacă ar fi să însemne financiar mai mult, tot aş sprijini-o”, a declarat Lorela Georgescu din Roşiorii de Vede.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.