Sport

Premieră pentru sportul teleormănean – Primul turneu de fotbal feminin în sală, la Alexandria!

După ce, în toamna acestui an, Universitatea Alexandria şi-a făcut debutul într-o cmpetiţie oficială de fotbal feminin, pe iarbă, iată că în week-endul viitor fotbalul local mai cunoaşte o premieră: primul turneu de sală la nivel naţional, Under 15! Sâmbătă şi duminică (15, 16 decembrie a.c.) la sala sporturilor din Alexandria se dispută unul din cele două turnee de zonă ale Campionatului naţional U-15 feminin, competiţie la care participă cinci echipe (Universitatea Alexandria, CSS Târgovişte, Fairplay Bucureşti, Viitorul Buzău, Real Craiova). Cum, nici una din echipele respective n-a vrut să organizeze turneul, echipa Universitatea Alexandria a fost desemnată gazdă a turneului de zonă – celălalt turneu se va juca la Baia Mare.

Preşedintele clubului Universitatea Alexandria, Adrian Cioacă, a precizat, referitor la acest turneu de zonă de la Alexandria: “Noi nu avem obiectiv decât să pregătim lotul de jucătoare, sperăm să avem o evoluţie cât mai exactă. Nu ne-am propus neapărat calificarea mai departe, însă sperăm să jucăm cât mai bine”. Clubul Universitatea Alexandria, gazda turneului Under 15 la fotbal feminin, va fi sprijinit în organizarea competiţiei de către AJF Teleorman, instituţie care va suporta o parte din cheltuielile turneului (plata baremurilor de arbitraj, asistenţa medicală). Să mai spunem că, din cele cinci echipe participante la fiecare turneu de zonă (de la Alexandria şi Baia Mare) se califică primele două clasate în competiţie; turneul final, la care vor participa patru echipe, se va disputa în luna martie 2013, într-o localitate care va fi anunţată ulterior.

Programul jocurilor echipei Universitatea Alexandria la faza de zonă de la Alexandria, CN Under 15, feminin, este următorul:

* sâmbătă, 15 decembrie

– (12.00) Universitatea Alexandria – CSS Târgovişte;

– (14.00) Viitorul Buzău – Universitatea Alexandria;

– (16.00) Universitatea Alexandria – Real Craiova;

* duminică, 16 decembrie

– (9.00) Universitatea Alexandria – Fairplay Bucureşti.

La celălalt turneu de zonă al CN Under 15, care se dispută la Baia Mare, are la start următoarele echipe: Vasas Femina Odorheiu Seciuesc, Independeţa Baia Mare, FCM Târgu Mureş, Olimpia Cluj Napoca şi Navobi Iaşi.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.