Eveniment

Pregătiri speciale la Spitalul Județean, după ce o gravidă aflată în izolare la domiciliu a intrat în travaliu

Personalul medical al Spitalului Județean de Urgență trebuie să se ocupe, astăzi, de o gravidă căreia i-a venit sorocul. Până aici nimic neobișnuit, numai că femeia se regăsește printre persoanele pentru care a fost impusă măsura izolării la domiciliu, după ce s-a întors din „zona galbenă”, astfel că măsurile care au fost luate în unitatea medicală au fost unele speciale. În acest sens, au fost create trasee separate pentru gravidă, atât pentru o naștere naturală, cât și pentru varianta în care va fi nevoie de o cezariană, astfel încât să nu fie niciun pericol pentru celelalte paciente de pe secție sau pentru personal. Inclusiv lift a fost rezervat cazului, astfel încât să nu existe niciun fel de expunere pentru ceilalți pacienți ai spitalului.

Femeia nu prezintă niciun fel de simptom specific unei eventuale infecții cu coronavirus, însă măsurile luate de autorități sunt de natură să înlăture orice fel de risc pentru personal sau pacienții unității medicale.

Cu toate că procedura nu o impune, din moment ce viitoarea mămică era în izolare la domiciliu și asimptomatică, autoritățile au decis să-i recolteze și probe pentru o eventuală infecție COVID-19, pentru a elimina orice risc, mai ales că femeia va da naștere unui copil.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.