Sport

Pregătiri pentru Eurobasket Women 2015 – Anca Şipoş a participat la un turneu cu naţionala României

În perioada de vacanţă competiţională în baschetul feminin românesc, prima echipă a României, din care au făcut parte doar jucătoarele din ţară, a urmat un stagiu de pregătire centralizată în localitatea italiană Schio (lângă Vicenza), în care a disputat două meciuri de verificare. Acţiunea lotului de senioare a făcut parte din calendarul de pregătire a participării la Eurobasket Women 2015, competiţie care va fi găzduită de şase oraşe din România şi Ungaria. Lotul echipei naţionale a României, coordonat de antrenorii Florin Nini şi Radu Alexandru, a avut în componenţă şi o jucătoare de la echipa Baschet CST Alexandria, Anca Şipoş, care a jucat în cele două partide programate. Deşi n-a fost folosită multe minute, sportiva din lotul echipei alexăndrene a demonstrat că este o soluţie pentru postul de extremă în echipa naţională feminina, ea apreciind totodată utilitatea turneului din această iarnă.

“A fost un turneu util, ne-am pregătit bine şi consider că am câştigat la capitolul omogenitate. Din punct de vedere al echipei naţionale, trebuie să jucăm cât mai mult împreună şi sperăm să obţinem rezultatele propuse pentru turneul final din vară. Chiar dacă n-am jucat foarte mult, a fost o experienţă interesantă, dar şi o pregătire foarte bună”, a spus singura sportivă a echipei Baschet CST Alexandria selecţionată la lotul naţional, Anca Şipoş.

Lotul echipei naţionale a României de baschet feminin care a participat la turneul de verificare din Italia a cuprins următoarele jucătoare: Ancuţa Stoenescu (CSM Târgovişte), Gabriela Cursaru (Phoenix Galaţi), Florina Pascalău (ACS Sepsi Sf. Gheorghe), Alina Crăciun (BC UVG ICIM Arad), Adina Stoiedin (BCM Danzio Timişoara), Alexandra Uiuiu (CSU Alba Iulia), Sonia Ursu (Olimpia CSU Braşov), Anca Şipoş (BC-CST Alexandria), Cristiana Cutaş (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe), Gabriela Irimia (Olimpia CSU Braşov), Romina Filip (Phoenix Galaţi), Hanna Demeter (BC UVG ICIM Arad).

Pentru acţiunea lotului naţional al României din această iarnă, trei sportive au absentat din cauza accidentărilor (Annemarie Pârău, Elisabeth Pavel şi Andreea Orosz).

În turneul din Italia, echipa României a înregistrat următoarele rezultate:

– România v. Rusia 47-77 ( ); Anca Şipoş (o recuperare, o intercepţie);

– România v. Italia 63-66 (12-19, 16-16, 20-9, 15-22); Anca Şipoş (o recuperare).

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.