Politic

Pregătirea alegerilor prezidenţiale. Solicitare la rigoare profesională

videoconferinta2Ioan DUMITRESCU

Miercuri, 22.10.2014, vicepremierul Gabriel Oprea a ţinut o videoconferinţă cu toţi prefecţii din ţară, la care au asistat şi reprezentanţii instituţiilor deconcentrate din teritoriu care sunt implicate în organizarea alegerilor prezidenţiale din noiembrie. În Teleorman, alături de prefectul judeţului Dan Carmen Daniela şi de subprefectul Alexandru Ceciu s-au aflat şi reprezentanţii structurilor implicate în organizarea şi buna desfăşurare a alegerilor prezidenţiale.

Vicepremierul Gabriel Oprea a vorbit despre măsurile organizatorice pentru alegeri şi măsurile de ordine publică. Acesta a mai spus că Ministerul de Interne este în termen privind programul calendaristic indicat de Guvern. Astfel, au fost deja tipărite 20.745.068 buletine de vot, au fost pregătite ştampilele cu „votat” şi au fost tipărite şi 18.190.957 de timbre autocolante; cu acelaşi prilej a fost prezentată şi macheta buletinului de vot. Deja a început distribuirea în teritoriu a materialelor necesare derulării procesului de votare.

Gabriel Oprea a amintit prefecţilor faptul că partidele politice şi candidaţii la alegerile prezidenţiale au dreptul legal la organizarea de marşuri, de mitinguri electorale, de întruniri cu alegătorii pe perioada de campanie electorală, dar fără perturbarea vieţii sociale şi civile. A mai fost amintit faptul că până acum nu s-au semnalat evenimente şi incidente electorale grave. Cu toate acestea, pentru menţinerea în parametri de strictă legalitate, Ministerul de Interne a mobilizat 30.000 de ofiţeri şi subofiţeri din Poliţie, Jandarmerie şi Poliţia de Frontieră, urmând ca în ziua alegerilor numărul forţelor de ordine să fie crescut la 50.000.

Ministrul Gabriel Oprea a mai amintit faptul că nimeni nu este mai presus de lege, iar în final, le-a spus prefecţilor: „Aştept din partea dumneavoastră rigoare profesională!”

La rândul său, după încheierea videoconferinţei, prefectul judeţului Teleorman, Dan Carmen Daniela, a declarat: „Aşa cum spunea şi vicepremierul Gabriel Oprea, campania electorală decurge fără probleme. Putem spune, în ceea ce ne priveşte, că la noi este o campanie extrem de liniştită; nu a fost nevoie ca autorităţile să intervină. Din câte ştiu eu s-a dat o sancţiune pe Legea 61 pentru ruperea unui afiş de către un cetăţean, ceea ce nu s-ar încadra neapărat la un incident de mare însemnătate. În rest, suntem în programul calendaristic; nu sunt probleme. În plus, trebuie să ştiţi că mâine se va face tragerea la sorţi de către preşedintele Tribunalului pentru preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare avizaţi de către Autoritatea Electorală Permanentă. Tot mâine vom ridica şi materialele de vot, cu ştampilele cu menţiunea votat şi broşurile privind alegerile prezidenţiale, care vor fi repartizate unităţilor administrativ teritoriale şi pe secţiile de votare conform unui plan deja stabilit”.

Joi, 23.10.2014, în judeţul Teleorman vor sosi pentru alegerile prezidenţiale 366.483 buletine de vot, 1.670 de ştampile şi 296.622 de timbre autocolante, care vor fi distribuite secţiilor de votare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.