Eveniment

Prefectul judeţului a verificat lucrările derulate în zonele cu risc de inundaţii

apa1Prefectul judeţului Teleorman, Carmen Daniela Dan, alături de directorul ABA Argeş Vedea, Tatiana Diaconu, directorul SGA Teleorman, Ion Barbu, şi inspectorul şef ISU Teleorman, Sorinel Sandu, au făcut o vizită în teren pentru a vedea care este stadiul lucărilor de îndiguire, respectiv de decolmatare a unora dintre râurile din localităţile teleormănene care s-au confruntat cu inundaţii repetate inundaţii de-a lungul timpului.

Crângeni, Călmăţuiu de Sus, Tătărăştii de Jos, Frumoasa şi Siliştea Gumeşti au fost punctele de oprire pentru autorităţile de la nivel de judeţ, care s-au pus la curent cu modul în care avansează lucrările pentru decolmatarea Călmăţuiului, precum şi cu pregătirile pentru demararea lucrărilor la digul ce va fi ridicat la Tătărăştii de Jos, pentru a soluţiona problema revărsării râului Teleorman.

„Împreună cu directorul ABA Argeş Vedea, Tatiana Diaconu, directorul SGA Teleorman, Ion Barbu, şi inspectorul şef ISU Teleorman, Sorinel Sandu, am făcut o vizită în teren în zonele unde se lucrează pentru decolmatarea Călmăţuiului – Crângeni (unde deja avem o cotă a nivelului apei mai mică cu 50 de cm) şi Călmăţuiu de Sus, unde se înaintează în ritm alert în intravilanul localităţii. Am continuat cu comuna Tătărăştii de Jos, unde suntem în faza selectării proiectantului care va întocmi documentaţia pentru execuţia lucrărilor la digul potcoavă, atât de necesar pentru punerea la adăpost a celor 50 de familii ce au cunoscut problemele revărsării râului Teleorman.

Pentru comuna Frumoasa, cu punctele de risc în Frumoasa şi Păuleasca, în acest an vom finaliza documentaţia pentru proiectare şi de la anul vor începe lucrările de execuţie. În comuna Siliştea Gumeşti, o altă comună care s-a confruntat cu inundaţii serioase, s-a executat deja o parte de lucrări în extravilan şi de la anul vom finaliza şi partea de lucrări pe aproximativ 2,5 km pe cursul răului Câinelui, intravilan”, a precizat Carmen Daniela Dan, prefectul judeţului Teleorman. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.