Social

Prefectul județului s-a întâlnit cu elevii voluntari ai școlilor sanitare din Alexandria, care ajută angajații DSP Teleorman la efectuarea anchetelor epidemiologice

Unsprezece voluntari, elevi ai celor două școli sanitare din Alexandria, activează, în prezent, în cadrul Direcției de Sănătate Publică Teleorman, unde ajută angajații instituției să efectueze anchetele epidemiologice în cazul persoanelor confirmate cu COVID-19, stabilesc contacții persoanelor confirmate, introduc date în platformă și ajută la întocmirea deciziilor de izolare/carantinare.

Inițiativa aparține conducerii Prefecturii Teleorman și celei a Direcției de Sănătate Publică, demersul fiind inițiat, anul trecut, în perioada în care numărul de cazuri de COVID-19 începuse să crească și la nivelul județului, iar resursele umane desemnate să efectueze anchetele epidemiologie s-au dovedit insuficiente.

Emilia Paraschivescu, prefectul județului Teleorman, a vizitat, miercuri, Call Center-ul Direcției de Sănătate Publică, pentru a-i cunoaște pe voluntarii care dau o mână de ajutor angajaților instituției, în realizarea anchetelor epidemiologice.

„Am discutat cu voluntarii de la DSP Teleorman, le-am mulțumit pentru implicare și m-a bucurat vivacitatea și determinarea lor. Deși sunt tineri, fiind elevi ai școlilor sanitare din Alexandria, sunt altruiști, extrem de responsabili și dinamici. Sunt convinsă că implicarea lor voluntară îi va ajuta să devină buni profesioniști. Pentru mine, voluntarii de la DSP Teleorman sunt, atături de personalul medical din prima linie, eroii acestor zile”, a transmis Emilia Paraschivescu, la finalul vizitei.

La nivelul județului Teleorman, de la debutul epidemiei de coronavirus și până miercuri, 31 martie, au fost confirmate cu COVID-19 11.712 de persoane, de la precedenta informare a Grupului de Comunicare Strategică fiind confirmate 100 de noi cazuri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.