Eveniment

Prefectul județului le cere primarilor măsuri urgente pentru ca piețele să poată funcționa în continuare

Prefectul județului Teleorman, Liviu Dumitrașcu, solicită primarilor de comune, orașe și municipii, care au organizate piețe agroalimentare, să ia urgent măsurile necesare așa încât să fie asigurat accesul producătorilor autohtoni, odată cu intrarea în vigoare a noilor restricții adoptate de autorități.

În acest sens, acolo unde sunt piețe închise și se pot rabata pereții, este nevoie ca primăriile să se organizeze urgent pentru a le deschide în vederea reducerii infecțiilor cu noul coronavirus (conform HG 935/05.11.2020).

Totodată, acolo unde nu se pot deschide, vor fi scoase mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile publice, pe alei, sau pe străzile din proximitatea piețelor, dar să restricționeze accesul auto în spațiile respective.

De asemenea, acolo unde nu există nici această posibilitate, se impune organiarea unor Piețe agroalimentare volante în aer liber pe alte amplasamente, anunțate în prealabil producătorilor agricoli autohtoni și cumpărătorilor, inclusiv prin comunicate oficiale.

Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, adoptate de Guvern, prevede că, începând de luni, 9 noiembrie, pentru o perioadă de 30 de zile, va fi suspendată activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor. În același document se arată că este permisă activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

One Comment

  1. Da Domnule Prefect sunt de acord cu cele enumerate mai sus….dar nu credeți că întâi dumneavoastră să vă mutați biroul într-o piață volantă că sa vedem și noi cum este când mai marii noștri dau dispoziții din pix .poate va îngheață pixul și înțelegeți că iarna nu-i că vara. Acum îi înțeleg pe cei care au ales să fure nicidecum să muncească deoarece atunci când sparg o casa intra la cald nu în frig .

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.