Social

Prefectul Haralambie Epure solicită sprijin Guvernului pentru refacerea obiectivelor din Turnu Măgurele afectate de fenomenele meteo periculoase din luna mai

Municipiul Turnu Măgurele a fost cea mai afectată localitate de fenomenele meteo periculoase care s-au manifestat la sfârșitul lunii mai, Codul roșu emis de meteorologi la vremea respectivă producând efecte dezastruoase la nivelul multor obiective turnene, fie că e vorba de instituții publice sau de bunuri ale persoanelor fizice. Au fost atunci afectate rețelele de alimentare cu apă și cu energie electrică, copaci doborâți sau scoși din rădăcină de vântul puternic, mașini avariate și acoperișuri smulse.

În dimineața imediat următoare, prefectul de Teleorman, Haralambie Epure, s-a deplasat de urgență în localitate pentru a se asigura că situația se remediază, și a dat asigurări că autoritățile locale și județene vor monitoriza situația și se vor asigura că efectele vor fi gestionate într-un mod cât mai eficient. Ca atare, săptămâna trecută prefectul a luat inițiativa ca Instituția Prefectului Teleorman împreună cu Consiliul Județean Teleorman să înainteze o adresă către Guvernul României prin care solicită inițierea unui Proiect de Hotărâre de Guvern privind alocarea unei sume din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru municipiul Turnu Măgurele. Cererea autorităților județene teleormănene vizează alocarea sumei totale de 1.775 mii lei, pentru efectuarea unor lucrări urgente de refacere la obiectivele sociale și administrative din municipiu afectate ca urmare a calamităților naturale produse în luna mai. Mai precis, este vorba de Sala de sport multifuncțională din strada Portului nr. 5, Școala Gimnazială nr. 4 Turnu Măgurele, Clubul Copiilor Turnu Măgurele, Liceul Teoretic “Marin Preda” Turnu Măgurele, Piața municipală Turnu Măgurele, garajul auto al SC Local Urban SA.

Solicitarea este adresată prim-ministrului Nicolae Ciucă, iar pentru aprobarea direcționării fondurilor către județul Teleorman este nevoie de acceptul ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, și de cel al ministrului Finațelor, Adrian Câciu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.