Social

Prefectul Haralambie Epure solicită Consiliului local Alexandria să aprobe utilizarea gratuită a locurilor de parcare din municipiu de către refugiații din Ucraina

Instituția Prefectului județului Teleorman a transmis o adresă către Consiliul local al municipiului Alexandria, prin care solicită adoptarea, cu celeritate, a unei hotărâri de consiliu privind aprobarea utilizării gratuite a locurilor de parcare ce fac obiectul sistemului de parcare cu plată a autovehiculelor în municipiul Alexandria de către persoanele refugiate din Ucraina.

Prefectul Haralambie Epure apreciază că, în contextul în care numărul refugiaților este în creștere, sunt necesare în continuare măsuri de sprijin și asistență umanitară pentru cetățenii străini afectați de acest conflict. Prin adoptarea unei astfel de hotătâri de consiliu, va fi asigurat accesul mai rapid al refugiaților la instituțiile publice din Alexandria, în vederea obținerii formelor legale necesare desfășurării normale a vieții sociale.

“Având în vedere competențele conferite de OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare, vă solicităm să analizați cu celeritate adoptarea unei hotărâri a consiliului local privind aprobarea utilizării gratuite a locurilor de parcare ce fac obiectul Regulamentului de funcționare a sistemului de parcare cu plată a autovehiculelor în municipiul Alexandria aprobat prin HCL nr. 238/29.09.2021 de către persoanele refugiate din zona de conflict armat din Ucraina pentru toată perioada conflictului.

Astfel, în condițiile existenței barierei lingvistice, refugiaților li se permite accesul mai rapid la instituțiile publice de la nivelul municipiului Alexandria, pentru obținerea formelor legale necesare desfășurării normale a vieții sociale”, se arată în adresa transmisă către Consiliului local al municipiului Alexandria.

Consilierii locali se întrunesc astăzi, la orele 14.00, într-o ședință extraordinară, cu un singur proiect de hotărâre pe ordinea de zi, ce privește desemnarea reprezentanților Consiliului Local al municipiului Alexandria în comisia de evaluare a probei de interviu la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct, sesiunea ianuarie-aprilie 2022, în unitățile de invățământ preuniversitar de stat din municipiul Alexandria.

Rămâne de văzut care va fi atitudinea consilierilor locali vizavi de propunerea prefectului de Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.