Eveniment

Prefectul de Teleorman cere demiteri și demisii în „scandalul azilelor”

După ce controalele solicitate de Guvern în centrele de îngrijiri persoane în vârstă, cu handicap sau copii s-au finalizat, județul Teleorman se numără, din păcate ca de obicei, printre cele cu „bulină roșie” și exemplu de „așa, nu”.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat în ședința de guvern că este nevoie să cadă capete și să fie asumate responsabilități și a mai solicitat, de asemenea, și controale la instituțiile care nu și-au îndeplinit obligațiile și sarcinile legale.

La nivelul județului Teleorman, prefectul Haralambie Epure și-a asumat că se va asigura de schimbarea lucrurilor și, chiar în cursul zilei de ieri, s-a deplasat la Roșiori de Vede, într-o acțiune de verificare a centrelor pentru copii subordonate DGASPC Teleorman.

Mai departe, astăzi, acesta a cerut demiteri și demisii ale celor direct implicați și răspunzători pentru neregulile descoperite la centrele de îngrijire persoane în vârstă și cu handicap din Teleorman.

„Îi cer președintelui Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, să-l demită de urgență pe directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, la al cărui palmares profesional negativ se adaugă, pe lângă deficiențele constatate în aceste centre și pentru remedierea cărora nu a făcut nimic, și faptul că se află într-un lung interimat la conducerea instituției județene de asistență socială, deși au fost organizate concursuri pentru ocuparea funcției. Însă, domnul director interimar nu s-a înscris la concurs.

De asemenea, domnului director al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Teleorman îi solicit să-și înainteze demisia din funcție, pentru modul în care instituția pe care o reprezintă nu și-a îndeplinit atribuțiile legale și să nu aștepte să fie demis de Ministerul Muncii.

Așa cum a anunțat și domnul secretar de stat Bogdan Despescu, sper ca verificările de la Inspectoratul de Poliție Județean Teleorman să lămurească de ce au existat întârzieri în cazul de la centrul pentru copii din Roșiori de Vede”, a declarat prefectul de Teleorman, Haralambie Epure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.