Eveniment

Prefectul de Teleorman a solicitat sprijinul Gărzii Naționale de Mediu / Acțiune de amploare în zona Smârdioasa – Brânceni

Desfășurare de forțe astăzi în zona localităților Smârdioasa – Brânceni, acolo unde, de foarte mult timp, există nenumărate încălcări ale legislației privind protecția mediului. Zeci de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu, însoțiți de lucrători ai Jandarmeriei Române, și cu sprijin din partea Serviciului Rutier din cadrul IPJ Teleorman, precum și al ISU Teleorman, au descins la operatorii economici și persoanele fizice din zonă care desfășoară activități de colectare/valorificare deșeuri feroase/neferoase/VSU (vehicule scoase din uz) și care, în cele mai multe dintre cazuri, nu dețin autorizații de mediu și încalcă legile în vigoare în domeniu.

Prefectul de Teleorman, Haralambie Epure, este cel care a solicitat sprijinul autorităților de la nivel central, ridicând această problemă în fața reprezentanților de înalt nivel în domeniu – ministrul Mediului și comisarul general al Gărzii Naționale de mediu – cu ocazia vizitei pe care aceștia au efectuat-o în Teleorman în urmă cu puțin timp.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, prefectul județului Teleorman declară: “Mulți dintre dumneavoastră cunoașteți faptul că preocuparea mea față de problemele de mediu este una constantă și, poate, de-a lungul timpului, s-a văzut că am și pus în practică multe activități legate de acest domeniu. Că a fost vorba de acțiuni de ecologizare, de plantări de copaci sau de discuții cu edilii teleormăneni pentru rezolvarea acestor probleme, am fost, cât de mult am putut, „în teren” și am pus umărul la acest gen de evenimente.
Una dintre cele mai persistente situații de încălcare a legislației privind protecția mediului este, însă, cea din zona localităților Smârdioasa și Brânceni. Este o problemă binecunoscută atât autorităților locale, cât și cetățenilor, în mod special celor care locuiesc în zonă.
Având în vedere că, în luna ianuarie, județul nostru a fost vizitat de domnul Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, și domnul Andrei Corlan, comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, le-am semnalat și domniilor lor aceste aspecte și le-am solicitat, totodată, sprijinul în acest sens.
Ca atare, astăzi, în zonă a avut loc o acțiune de control de amploare a comisarilor Gărzii Naționale de Mediu, împreună cu lucrători ai Jandarmeriei Române, care au verificat operatorii economici și persoanele fizice care desfășoară activități de colectare/valorificare deșeuri feroase/neferoase/VSU (vehicule scoase din uz), activități care se desfășoară fără deținerea autorizațiilor de mediu și care încalcă legislația privind protecția mediului”.

Echipele de control au aplicat 6 sancțiuni în valoare de 200.000 lei; au fost confiscate 60 de tone de deșeuri feroase și neferoase fără acte de proveniență; a fost suspendată activitatea unei societăți care nu avea autorizație de mediu.

De asemenea, în timpul descinderii, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au identificat, pe raza localității Brânceni, un incendiu de deșeuri provenite din dezmembrarea vehiculelor scoase din uz. La fața locului a fost identificată și o persoană fizică despre care existau suspiciuni rezonabile ca fiind cea care a săvârșit fapta. Comisarii GNM au solicitat, prin 112, intervenția ISU Teleorman și a IPJ Teleorman, care a aplicat sancțiune contravențională. Totodată, în urma celor constatate, comisarii GNM vor întocmi o sesizare penală care va fi înaintată organelor de cercetare penală.

3 Comments

  1. Din păcate că și la 1848, statul ne-a dat libertate doar de mișcare, nu oferă și suport real care să susțină activitatea IMM-urilor, ne omoară cu taxe, păi și oamenii ăia din ce să trăiască, până la urmă ei muncesc să colecteze fierul, n-au acces la banii de la buget așa cum aveți voi guvernanții și trebuie să muncească, întrebarea este unde?! Geaba faceți voi pe interesanții, a este an electoral și vreți să-i mai prostiți o tură pe cetățeni, cam greu și va fi și mai greu! Să auzim numai de bine!

  2. Foarte adevărat cele relatate despre Putineiu!

  3. Domnule prefect, pe cand veti face si la Putineiu o actiune de acest gen, aceleasi activitati se intampla si acolo, e oribil ce cad de cate ori trec pri Putineiu, coloane mari de fum din arderi de cauciucuri sau materiale plastice, cabluri, etc, mai cu seama in weekend de vineri pana lubi, pesemne stiu acei indivizi ca in wekend garda de mediu nu lucreaza deci e fereastra lor de actiune, foarte profitabil. Am facut de cateva ori poze dar nu exista o platforma de reclamatie plus ca nu vreau sa li se spuna cine ia dat in gat ca asa am observat ca se face, stiti si dvs. Desi e ilegal sa le spuneti cine ia reclamat se mai sifoneaza asta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.