Social

Precizări cu privire la teleormănenii care au încasat alocații pentru susținerea familiei și venit minim garantat necuvenit – Doar 15% dintre beneficiarii totali au încasat aceste drepturi necuvenit

În comunicatul de presă prin care Guvernul a anunțat aprobartea Ordonanței de Urgență pentru aprobarea Statutului special al funcţiei publice specifice de inspector social, Executivul a prezentat și o serie de informații suplimentare cu privire la controalelor efectuate de ANPIS privind plățile necuvenite pentru venit minim garantat (VMG) și pentru alocația privind susținerea familiei.

Potrivit informațiilor oferite de Guvern, 26% din beneficiarii de VMG din Teleorman și 88% dintre beneficiarii alocației pentru susținerea familiei ar fi primit drepturi necuvenite.

Referitor la acest aspect, directorul AJPIS Teleorman, Valentin Ghimiș, a precizat că aceste procent nu se referă la numărul total de beneficiari ai acestor drepturi, ci la un procent dintr-un eșention ales pentru verificare.

Mihăiță Ghimiș a menționat că media beneficiarilor de venit minim garantat în anul 2015 la nivelul județului Teleorman a fost de 11.200 beneficiari pe lună. Din acest număr, ANPIS a  extras un eșantion de 6.483 de suspiciuni (lipsă adeverință șomaj, realizare venituri nedeclarate). Din acest eșantion de 6.483 suspiciuni s-au confirmat un număr de 1.717 beneficiari plătiți necuvenit, reprezentând într-adevăr 26% dintre beneficiari, însă din eșantion, nu din totalul beneficiarilor de VMG. Astfel, din 11.200 de benficiari aflați lunar în plată, 1.717 beneficiari care au încasat sume necuvenite reprezintă 15% plăți necuvenite.

În ceea ce privește media beneficiarilor de alocație pentru susținerea familiei în anul 2015 a fost de 8.100 beneficiari pe lună. Din acest număr ANPIS a  extras un eșantion de 1.409 de suspiciuni (realizare venituri nedeclarate). Din acest eșantion de 1.409 suspiciuni s-a confirmat un număr de 1.243 beneficiari plătiți necuvenit (88% dintre cei controlați). Raportat însă la numărul total al beneficiarilor de alocație pentru susținerea familie, 8.100 de benficiari lunar în plată, numărul celor 1.243 beneficari care au încasat sume necuvenite reprezintă un total de 15% de plăți necuvenite.

În concluzie, face precizarea Mihăiță Ghimiș, “comunicatul de pe site-ul Guvernului face referire la eșantionul controlat, care e mult mai mic decât numărul beneficiarilor corect aflați în plată”. (C.P.)

One Comment

  1. Nu cred ca aceasta informatie este importanta,importanta era informatia acestui distins domn de ce au fost platite aceste sume nucuvenite si cine se face raspunzatori de aceasta situatie!?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.