Sport

Precizare privind perioada de transferuri a FRF

Federația Română de Fotbal a stabilit, printr-o decizie a Comitetului Executiv din 25 ianuarie 2017, o măsură care privește echipele din Liga a IV-a, care au în intenție câștigarea campionatelor județene și, implicit, participarea la jocurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a.

Astfel, pentru evitarea dublei legitimări, echipele afiliate la o Asociație Județeană de Fotbal, pot folosi jucători care au fost înregistrați ca atare, cel târziu la încheierea perioadei de transferuri stabilită de către FRF. Acest termen este de 20 februarie, diferit de cel stabilit de AJF Teleorman de exemplu, care este 2 martie, cu 48 de ore înainte de startul returului.

Pentru ca speța să fie mai clar înțeleasă, vom exemplifica în mod concret. Voința Saelele sau Unirea Brânceni, principalele pretendente la titlul județean, vor evolua în vară, într-un baraj în dublă manșă, împotriva unei campioane dintr-un județ limitrof, pentru promovare. Aceste meciuri sunt organizate conform statutelor și reglementărilor FRF, de unde rezultă necesitatea respectării celor de mai sus. Orice jucător care va fi folosit la baraj, trebuie să fie transferat de către echipa în cauză, cel mai târziu la data de 20 februarie. Cei înregistrați ulterior, între 20 februarie și 2 martie, vor avea drept de joc doar în competițiile județene, fără a putea fi utilizați la barajul interjudețean. Totodată, barajul, fiind un joc organizat de FRF, înseamnă că trebuie abordat cu minimum trei jucători tineri, sub 21 de ani, în teren, așa cum stipulează regula pentru meciurile de Liga a III-a. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.