Politic

Povestea delegaţilor PDL Teleorman la Convenţie merge mai departe – Contestaţiile lui Florescu şi Ţole au fost admise la Bucureşti

congresCarmen Dumitrescu

În ultima vreme, spiritele în PDL Teleorman au fost destul de aprinse, pe fondul desemnării delegaţilor la Convenţia PDL din 23 martie exclusiv în funcţie de criteriul performanţei, nu şi dfupă cel al reprezentativităţii. Mai multe voci importante din partid s-au plâns de felul în care Niţulescu a aplicat criteriul performanţei, un criteriu subiectiv, care a făcut ca o comună ca Suhaia să aibă 9 delegaţi la Convenţie, în timp ce reşedinţa judeţului are o reprezentare redusă la jumătate. De acest lucru s-au plâns, mai pe la colţuri, mai direct un număr important de membri ai PDL Teleorman, nemulţumirile atingând punctul maxim în momentul în care mai multe organizaţii au anunţat că nu vor mai trimite delegaţi la Convenţie, modul în care s-a făcut desemnarea fiind viciat. Pe de altă parte, Niţulescu, preşedintele interimar al partidului a ţinut să explice că totul s-a făcut după un calcul simplu şi a precizat chiar că îşi cere scuze de la cei care nu se află pe lista delegaţilor, calitatea de delegat nefiind un bonus pentru prestaţia la partid. Cu toate acestea, avem informaţii din interior care demonstrează că declaraţia lui Niţulescu nu a fost una dintre cele mai sincere, el exprimându-şi în mod foarte aprins la Bucureşti dorinţa ca unii dintre membrii partidului să nu ajungă pe lista delegaţilor.

După cum ştim, singurii care au făcut contestaţii la decizia PDL Teleorman de desemna delegaţii pe criterii de performanţă au fost Marian Ţole şi fostul deputat Adrian Florescu, ambii fiind prezenţi ieri la Bucureşti şi explicând în faţa unei comisii reunite strict în acest sens de ce se consideră nedreptăţiţi prin excluderea lor de pe lista delegaţilor. Comisia de Analiză a Contestaţiilor a dat tot în cursul zilei de luni verdictul de a le permite atât lui Ţole, cât şi lui Florescu participarea la Convenţie în calitate de delegaţi. Confirmarea a venit din partea fostului lider al democrat-liberalilor teleormăneni, Marian Zlotea care a declarat: “Contestaţiile lui Adrian Florescu şi Marian Ţole au fost admise, ele având în caracter definitv şi obligatoriu”. Se pare că la întâlnirea de la Bucureşti a participat şi Teodor Niţulescu, care a spus că din punctul său de vedere, desemnarea lui Adrian Florescu în calitate de delegat va determina neparticiparea altor democrat-liberali de marcă la Convenţie, Lucian Militaru fiind unul dintre aceştia. Comisia a răspuns acestui argument într-un mod foarte firesc: “Fiecare va proceda aşa cum îi dictează conştiinţa!”

Tot în faţa comisiei, Niţulescu “a scăpat porumbelul” şi, după ce declara acum câteva zile că lista a fost întocmită corect, după o formulă matematică, el a spus Comisiei că nu are nicio problemă cu Florescu, el făcând, însă, tot posibilul ca fostul deputat, Adrian Bădulescu să nu participe la Convenţie, în calitate de delegat. Se pare că la auzul acestei declaraţii, comisia a rămas interzisă şi că abia atunci au început să apară adevăratele întrebări. Decizia admiterii contestaţiilor lui Florescu şi Ţole a fost luată în unanimitate, Niţulescu pierzând această confruntare într-o manieră destul de fermă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.