Eveniment

Poveste cu zâne, flori și drăgaice, de Ziua Universală a Iei, în cadrul proiectului „Tradițiile și obiceiurile românești ne apropie, nu ne separă”

O poveste cu zâne, flori și drăgaice a fost pusă în scenă, joi, în curtea Grădiniței cu program prelungit nr. 6 din Alexandria, acțiunea fiind derulată în cadrul proiectului „Tradițiile și obiceiurile românești ne apropie, nu ne separă”. Evenimentul a avut drept scop atât promovarea Iei românești, cât și a obiceiurilor și portului popular.

În peste 50 de ţări, de pe șase continente, Ia românească a fost purtată, celebrată și admirată, joi, 24 iunie, în ziua în care, în România sunt Sânzienele sau Drăgaica, singura sărbătoare păgână admisă în calendarul creştin-ortodox care consemnează, în aceeaşi zi, şi pe Sfântul Ioan cel Nou şi Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul.

La activitate au participat președintele Consiliului Județean, Adrian Gâdea, primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, decanul Facultății de Științe Inginerie Alexandria, prof. Ioana Panagoreț, îndrăgitul interpret de muzică populară Florin Vasilică, dar și reprezentanți partenerilor din proiect.

Prin proiectul “Tradițiile și obiceiurile românești ne apropie, nu ne separă” se urmărește înlăturarea barierelor imaginare create în mod artificial între rural și urban, între copii și tineri de la țară și copii și tineri de la oraș, prin cunoaşterea, valorificarea, preluarea şi transmiterea tradiţiilor, obiceiurilor și datinilor din zonele unde trăiesc beneficiarii direcți implicaţi în proiect prin activități comune desfășurate în comun în toate unitățile implicate și în alte spații, la propunerea partenerilor.

Municipiul Alexandria, prin Consiliul Local al Municipiului Alexandria, Grădinița cu P.P. nr 6, Școala Gimnazială”Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare”, Colegiul Național “Al. I. Cuza”, Universitatea Valahia-Facultatea de Științe și Inginerie din Alexandria, Școala Gimnazială Plosca și Primăria Plosca sunt părți ale proiectului care urmărește promovarea tradițiilor și obiceiurilor românești.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.