Social

Potrivit APM, calitatea aerului în județul Teleorman este acceptabilă

Conform unei informări a Agenției pentru Protecția Mediului Teleorman privind calitatea aerului în județul Teleorman, în data de 15 februarie 2023, în urma măsurătorilor de la cinci stații situate în municipiul Alexandria, municipiul Turnu Măgurele și orașul Zimnicea, calitatea aerului este una acceptabilă.

Indicii generali de calitate a aerului zilnic sunt următorii: bun, acceptabil, moderat, rău, foarte rău și extrem de rău. Astefel, județul Teleorman este un județ în care calitatea aerului nu este afectată de poluare, așa cum este cazul orașelor mai mari.

Datele sunt furnizate de stațiile automate de monitorizare din cadrul Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității aerului. La nivelul județului sunt înregistrate cinci astfel de stații, câte una în reședința de județ și în Zimnicea și trei în municipiul Turnu Măgurele, dintre care, doar una funcționează.

Indicele general de calitatea aerului este calculat pentru următorii indicatori: dioxid de sulf, dioxid de azot, ozon și particule de suspensie. Acesta este stabilit ca fiind cel mai mare indice specific calculat pentru fiecare indicator, în funcție de tipul de stație.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.