Economie

Postul de preşedinte – director general al CAS Teleorman nu prezintă interes, deocamdată, pentru nimeni

Ori la Casa de Asigurări de Sănătate este prea multă treabă de făcut şi nimeni nu vrea să se înhame la aşa corvoadă, ori este vorba poate şi de ceva sprijin politic la concurs din partea partidului de guvernământ, aspect ce ar explica destul de clar de ce în perioada tumultoasă şi instabilă politic din timpul alegerilor parlamentare, când s-au făcut înscrierile, nimeni nu s-a prezentat să-şi depună dosarul.

Aşa se face că la concursul pentru ocuparea funcţiei de conducere de preşedinte – director general al CAS Teleorman nu s-a prezentat nimeni, rezultând că pentru încă 6 luni Nicuşor Tiţă va mai fi reţinut în funcţia de conducere a instituţiei.

“Potrivit Ordinului Preşedintelui CNAS nr. 15/2008 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea concursului pentru ocuparea postului de director general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a posturilor de preşedinţi-directori generali ai caselor de asigurări de sănătate, în vederea îndeplinirii indicatorilor de performanţă, încheierea contractelor de management şi evaluarea activităţii acestora, cu modificările şi completările ulterioare, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate cu sediul în Bucureşti, organizează concurs în perioada 23-25 ianuarie 2013, la sala de Consiliu a CNAS”, se arată într-un comunicat al CNAS. Concursul ar fi trebuit să se desfăşoare în 23 şi 25 ianuarie printr-o probă scrisă şi un interviu, începând cu orele 10.00, în ambele cazuri. Însă, pentru Teleorman, concursul de ocupare a respectivei funcţii se va desfăşura cu un decalaj de jumătate de an deoarece până pe 18 decembrie 2012, data limită pentru depunerea dosarelor în vederea înscrierii la examenul de ocupare a funcţiei de conducere a Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate din peste 35 de judeţe, nu s-a prezentat nici un candidat. Postul nu a prezentat nici un interes, nici măcar pentru cel care în prezent asigură interimatul. Nu suntem singurul judeţ unde la conducerea structurii teritoariele a CNAS nu s-a înscris nimeni. Potrivit situaţiei întocmite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, nici la Iaşi postul nu a fost tentant.(C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.